lauantai 2. kesäkuuta 2018

Saludos de Salamanca!

Hellurei taas pitkästä aikaa! Tarkoitus oli päivitellä reissun päältä kuulumisia, mutta eipä sitten tullut tartuttua oikeastaan ollenkaan läppäriin muutamaa pientä työprojektia lukuunottamatta – tosin kerrankin sain aikaiseksi tehdä Instaan tarinoita (@hnsu), käykäähän tsekkaamassa sillä kiinnitin osan profiiliin niin että ne näkyvät myöhemminkin! :)

Tätä näkymää on ollut ikävä :)Mutta niin, kävimme pyöräyttämässä vajaan viikon reissun Espanjassa, pääosin Salamancassa. Matkassa oli mukana Eeron isä vaimoineen, sillä reissu oli vähän niinkuin palkinto heille kun auttoivat niin paljon remontissa. Vaihtovuodesta on jo ehtinyt kulua neljä vuotta, ja vähän pelkäsin, rikkoutuisiko Salamancan taika jos vierailisin siellä uudestaan. Mutta ei rikkoutunut. Kaupunki oli ennallaan ja aivan yhtä ihastuttava. Muutamat vaateliikkeet ja ravintolat olivat vaihtuneet, mutta muutoin kaikki tuntui pysyneen ennallaan. Kaupungissa oli taide- ja musiikkifestivaali Festival Internacional de Artes de Castilla y León, jota osasin hieman odottaakin, sillä vaihtovuotena festarin ajankohta oli suunnilleen sama. Kaupunki oli siis täynnä musiikkia ja erilaisia taideprojekteja. Tosin lavat ja muut järjestelyt vähän rumensivat maisemaa, ja välillä oli kiire pois alta kun bändit harjoittelivat aukioilla niin, että eri aukioiden musiikeista tuli yksi iso kakofonia. Lisäksi Real Madridin kunniaksi koitunut jalkapallon loppuottelu, opiskelijoiden valmistujaiset ja yliopiston 800-vuotisjuhla takasivat että kaupungissa riitti vilinää ja elämää etenkin viikonloppuna. Hotellitkin näyttivät olleen täyteenbuukattuja, liekö niin moni sukulainen matkannut Salamancaan juhlimaan valmistuvia, ja oli joukossa varmaan paljon espanjalaisia festarituristeja.
Säät eivät aivan hellinneet, vaan kahtena päivänä oli ukkos- ja sadekuuroja, eikä aurinkoisella ilmallakaan lämpötila kohonnut kunnolla yli 20 asteen. Pahimmillaan taisi olla 14 astetta ja yöllä vielä vähemmän, ja toki samaan aikaan Suomi oli jälleen Europan lämpimin paikka. Saman asian olen muuten todennut täsmälleen neljä vuotta sitten, kun Eero saapui Salamancaan vierailulle ja toi tullessaan kylmyyden kun Suomessa oli helle... Kuulemma Espanjassa on ollut sateisin kevät 27 vuoteen!
Meinasimme Eeron kanssa, ettei meillä olisi ollut muuta tekemistä kuin istua kahviloissa ja shoppailla, mutta heittäydyimmekin kunnolla turisteiksi. Vierailimme katedraalissa, jossa Eero ei viimeksi käynyt kunnolla ollenkaan sekä kiipesimme jälleen katedraalin torniin. Kävimme myös yliopiston museossa, Salamancan taivaassa sekä Salamancan museossa. Käyskentelimme ympäriinsä joka päivä kymmenisen kilometriä ja kävimme myös el Parque de los Jesuitas -puistossa, joka oli kokenut paljon muutoksia ja parannuksia. Itselleni uutena nähtävyytenä tuli myös entisessä vankilassa oleva nykytaiteen museo. Museo sijaitsi melko kaukana keskustasta ja saavuimme perille 10 minuuttia ennen siestan loppumista. Ovi oli kylläkin auki ja henkilökunta saapui kanssamme samaan aikaan, mutta jouduimme sen 10 minuuttia odottamaan eteisessä ihan vain koska säännöt. Ovat ne espanjalaisetkin siis joskus säntillisiä...
Nykytaiteen museo entisessä vankilassa

Lopulta siis laukkasimme nähtävyyksissä ihan siinä missä muillakin reissuilla ja kilometrejä kertyi vähintään kymmenkunta joka päivä. Jauhomuseo ja elinkeinomuseo jäivät vielä seuraavan kertaa, ja myös Pontifician torneihin jäi nytkin kapuamatta. Shoppailusaaliskin jäi lopulta olemattomaksi, sillä lauantaina kun piti varsinaisesti kierrellä kauppoja, kului päivä jotenkin liian nopeasti ja viimeiset shoppailutunnit kuluivat tietenkin Eeron ostoskasseja täydentäen. Olin aikeissa ostaa uuden Salamancan yliopiston kollarin, toiset charro-korvikset, mutta ne jäi nyt hankkimatta. Täytynee siis tulla kolmannenkin kerran...

Tuli kurkattua hienoon filologian laitokseenkin
Mandala ruokineen oli entisellään <3 Entä mites toi Eeron 1/2 viini...?

Perjantaina suuntasimme muiden tavoin iltaelämään juhlistamaan Eeron synttäreitä. Kolusimme tapaskatu Van Dyckiä, mutta ruuhkaisimmat paikat jätimme väliin. Koko kaupunki oli todellakin liikenteessä ja tunnelma sen mukainen. Loppuillasta oli tarkoitus istuskella lasillisella Tío Vivossa ja syödä paikan loputtomia maapähkinöitä, mutta paikassa oli livekonsertti joka oli siihen hetkeen hieman liian meluisa meille. Ja olihan se pakko käydä piipahtamassa Paniaguassa – tuossa karuakin karummassa juottolassa, jossa kuitekin on ihan omanlaisensa (tiivis) tunnelma ja jossa myydään 4-5 eurolla litran "maljakoita" (tarjoillaan siis Ikean halvimmista maljakoista) joissa ei ole alkoholia säästelty. Maljakot jätettiin tosin tällä kertaa väliin, ja koska ilta oli nuori niin baarikin vielä ihan tyhjä.

Löysimme vähän erikoisemman tapaspaikan. Sokkona tuli tilattua mm. jauhetuista sorkista tehtyjä lättysiä.

Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta. Olipa kivaa asua vaihteeksi ihan keskustassa, aivan Plaza mayorin vieressä.

Sunnuntaina aamusta olikin suunnattava junalla Madridiin, jossa vietimme viimeisen yön, sillä lento Suomeen oli jo kahdeksalta aamulla. Koko päivä meni oikeastaan vain kaupungilla lampsiessa, sekä drinksuilla vanhan kämppikseni kanssa. Real Madridin kunniaksi oli suuret bileet Plaza de Cibelesillä (myös pelaajat olivat mukana), ja kaikki lähiauleen kadut oli suljettu liikenteeltä. Harvoinpa sitä pääsee Gran Víaa kävelemään keskellä katua!Hola Salamanca, mi cariño, estoy en casa! Pasamos cuatro días en Salamanca, la ciudad de mis estudios de intercambio, y uno en Madrid. Hasta luego Salamanca, es cierto que nos veremos otra vez!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3