lauantai 2. syyskuuta 2017

Luonnonpäivänä luonnossa


Viime lauantaina teimme jälleen pienen piipahduksen metsässä, ja tällä kertaa saimme ystäväpariskunnankin mukaan. Tai no ei se aivan pieni piipahdus ollut, kun aamuyhdeksältä lähdimme kotoa ja takaisin olimme vasta seitsemän aikoihin - Pepillekin piti järjestää lenkittäjä kun reissumme hieman venähti. Hyvän päivän kyllä valitsimme, kun sattui olemaan Suomen luonnonpäivä - tätähän emme siis tienneet ennen kuin ensimmäinen vastaantulija toivotti iloisesti hyvää luonnonpäivää.Suuntasimme Teijoon, ja jo alkumatkasta tuli vahvoja flasbackeja edelliseltä Teijon retkeltä, vaikka paikka olikin eri. Moneen otteeseen tuumasin mielessäni, että ihan todellako olemme eri polulla, kun monet paikat tuntuivat kovin tutuilta. Ei siinä, maisemat olivat hienoja ja luonto mukavan vaihtelevaa. Sahajärven noin 12 kilometrin kierrokselle mahtui synkkää noitametsää, vehreämpää mäntymetsää, korkearuohikkoista lehtimetsää, järvimaisemia ja kallioylänköjä näköaloin. Olipa matkalla myös vesistön ylitys vetolossilla, jota odotin innolla. Tosin ensi kertaa varten laitoin korvan taakse, että puuha ei todellakaan ole kovin hauskaa kun vaijeri nirhaa sormia ja hyinen järvivesi kastelee hihat.


Suomen sää teki jälleen pienet tepposet, ja puoliaurinkoiseksi luvattu sää antoikin välillä tihkusateita sekä hyistä tuulta. Muutoin lenkki sujui mallikkaasti (mitä nyt hieman meinasimme eksyä) ja tällä kertaa saimme syödäksemmekin kun emme laskeneet pelkän nuotiopaikan varaan. Vaikka ensin vierailevat tähtemme ihmettelivät ruuan ja taukojen määrää, taisi heille silti jäädä nälkä? Niinpä, luonnossa samoilu kuluttaa melkoisesti kaloreita ja herättelee kunnolla ruokahalun. Kaasukeittimellä keittelimme meksikonpataa ja nuotiopaikalla grillasimme makkaraa sekä paistoimme lettuja (tosin valmisseoksesta tehdyt letut eivät olleet kummoinen menestys ja paistaminen söi kaiken kaasun).Päädyin muistelemaan aiempia luontovaelluksiamme ja eksyin selailemaan vanhoja kuvia, joten linkkasin ne nyt samalla tähänkin:

Iso Melkutin mielessäin

Tsekkaa myös täältä, mitä terveysvaikutuksia metsässä samoilulla on! En kyllä taas hetkeen muista nukkuneeni yhtä sikeästi kuin tämän reissun jälkeen!

Un día de senderismo alrededor del lago de Sahajärvi.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3