Mun uusi ruokarakkaus on linssit, vihreät ja punaiset. Espanjassa
ihastuin kovasti vihreisiin linsseihin, joiden jälkeen linssi-innostus
laajeni punaisiin. Vihreitä linssejä tarjottiin Espanjassa useimmiten
ihan sellaisenaan linssipatana, joka muistutti kovin suomalaista
hernekeittoa. Kämppiksen meksikolainen äiti taas tarjoili niitä kirkkaassa
lihaliemessä perunan ja porkkanan kera, ja tätä superhelppoa soppaa
olenkin tehnyt kotona jo useamman kerran:
Vihreä linssikeitto (4–6 annosta)
3–4 porkkanaa
2–3 perunaa
2 dl vihreitä linssejä
lihalientä
(lihasattumia, esim chorizoa)
Pilko vihannekset ja keitä kaikki ainekset kypsiksi.
Myös punaisista
linsseistä on syntynyt jo monenmoista soppaa, mutta onnistuin hukkaamaan kaikki kuvat niistä. Onpahan syy kokkailla taas lisää linssejä, jotain palaillaan astialle punaisin linssein!
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3