keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Keittiö kohoaa!

Viime viikonloppu kului keittiötä kasatessa ja yllättävän nopeasti se nousikin lähes valmiiksi asti! Viikko sitten keskiviikkona iso rekka peruutteli kadulle ja jätti jälkeensä kaksi pientä lavaa meidän keittiötä. Siinä se oli kadulla, kokonainen 400 kiloinen pikkukeittiö (tosin jääkaappi tuli jo aiemmin). Toisesta lavasta pursusi yläkaappien sivuseinän peitelevy, ja sen päälle oli tipahtanut joku sokerisäkki (paketti rutussa ja joka paikka täynnä sokeria), mutta muuten kuorma oli kunnossa. Aika kevyesti kahdestaan saimme kannettua kaikki paketit sisälle, ja koko keittiökuorma mahtui portaiden alle siistiin nippuun. Jääkaappikin oli saapunut juuri sopivasti samana päivänä Taloon.comista, ja liesituuletin muutamaa päivää aiemmin.
Yllättävän mutkattomasti meni muuten tuo Ikea-keittiön hankinta. Tein itse suunnitelman Ikean suunnitteluohjelmalla, ja olimme jo vähällä tilata tuotteet ohjelman kautta suoraan nettikaupasta kotiinkuljetuksella. Onneksi kuitenkin varasimme vielä ajan keittiösuunnitteluun, jossa tarkistettiin suunnitelman toimivuus ja lisättiin ostoslistaan peitelevyt, sokkelit sun muut joita en itse olisi tajunnut lisätä. Suosittelen!Torstaina kiinnitimme seiniin kiskot kaappien runkojen ripustamista varten. Kiskon asentaminen möykkyiseen tiiliseinään oli toki haaste, mutta muutaman prikkapinon avulla kisko saatiin suoraan. Perjantaina puoliltapäivin aloitimme porukalla runkojen kasaamista ja ne saatiinkin päivän aikana valmiiksi. Lauantaina saikin aloittaa kaappien kiinnityksen kiskoihin. Unohdimme tyystin, etteivät seinät tietenkään ole 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden, joten kaappien asennus ei ihan kädenkäänteessä käynyt. Myös viemäriputken sulauttaminen kaappeihin ei ollut aivan pala kakkua. Lisäksi allaskaapia piti modata, sillä ostimme tarkoituksella 40-senttisen altaan 40-senttiseen kaappiin. Miesvoimat taistelivat kaappien kanssa ja itse keskityin vetolaatikkojen sun muiden kasaukseen, ja iltapäivällä keittiö alkoi jo näyttää ihan keittiöltä. Sunnuntaina ja alkuviikosta hienosäädimme ovia, valaisimia ja sisusteita paikoilleen, ja enää puuttuvat vain keittiötasot. Jotenkin uskomatonta, yhtäkkiä kaikki alkaa näyttää valmiilta! Enää puuttuu vain työtasot, jotta hommaa saisi jatkettua.

Juokseva vesikin saatiin muuten perjantaina, wuhuu! Vihdoin voi käydä vessassa (vaikkei siinä olekaan ovea) ja hanasta voi juoda, ihan luksusta! Ei tarvitse enää lähteä yliopistolle vessaan ja hakemaan vettä :D Altaan viemärin paikoilleen saaminen oli melko kinkkistä, jouduimme muun muassa ostamaan kaksi vesilukkoa kun ensimmäinen ei sopinut ja toistakin jouduttiin muokkaamaan, eikä se vieläkään täydellisesti istu ja vuotovaara on olemassa. Mutta kuinka siistiä olikaan kun ensi kertaa kaadoin vettä pullosta altaan viemäriin! Tosin ilo oli ennenaikainen kun liitokset vuosivat. Mutta juokseva vesi hanasta ja suihkusta oli jo melko maagista. Pian on myös alakerran sähköt toiminnassa, sillä alkuviikosta saimme vihdoin valokatkaisimia ja rasioita, lämpöpatterit alakertaan sekä kauan odotetut kylppärin valaisimet paikoilleen! Sähköhommat jatkuu perjantaina, joten sormet ristiin, että hommat tulisi valmiiksi ja voisimme vihdoin päästä muuttamaan!La cocina y el baño casi listos!

Besos, Hansu

3 kommenttia:

 1. joo mullaki kohoaa..(tiedätmikä)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä... Kiva että keittiö innostaa! :D

   Poista
  2. Mites putki-hommat tarvittasko putki miestä!????

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...