sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Lånaillen laineilla


Meidän bucketlistalla oli tälle kesälle Låna-veneen vuokraus - eli siis tuollaisen moottoriveneen, jolla voi ajella Aurajoessa ja vaikka Ruissaloon asti. Kaverini synttärien lähestyessä hän heitti puolivitsillä, että miten olisi synttäriajelut Låna-veneellä kakkujen ja muiden kera, että olisihan se nyt näky kun huristelisimme tuolla kakun kanssa. No ei kun tuumasta toimeen siis!

Muutama viikko ehti kulua ja Facebookiin kilahti kutsu synttäreille - kutsussa ei ollut mainintaa veneilystä, joten muun porukan kesken päätimme toteuttaa idean. Yksi meistä harhautti synttärisankarin läheiseen Café Artiin kahville, ja me loput järjestäydyimme kakun, skumpan ja muiden tarjottavien kanssa veneeseen odottelemaan. Onneksi sankari ei ollut ehtinyt sopia muuta ohjelmaa kahvittelun jälkeen, sillä olimme varanneet veneen kokonaista kahdeksi tunniksi (eikä hintakaan muuten ollut paha kuuden henkilön kesken jaettuna!).


Huii, Förin ohitus oli jännää!
Kahdessa tunnissa emme tosin Hirvensaloa pidemmälle ehtineet. Jokainen vuorollamme kokeilimme veneen ohjaamista, mikä ei ollutkaan aivan helppo tehtävä! Venettä piti koko ajan hieman ohjata jotta se pysyi suorassa, mutta ohjaus reagoi melkoisella viiveellä niin, että rattia (vai onko sähkömoottorivenessä ruori? :D) tuli helposti käännettyä liikaa ja myös korjattua liikaa. Ainakin meikäläisen meno oli melkoista luikertelua, näemmä olin vain tosi hyvä tekemään U-käännöksiä. No saivatpa ainakin hirvensalolaiset rannan asukit viihdettä. Tosin käännökset ja kuskin vaihtaminen olivat vähän hazardeja, kun skumpat uhkasivat moneen otteeseen olla pitkin sylejä. Erään seurueen jäsenen huudahdus "yääh mun kädet on täynnä kakkua ja skumppaa" kiteyttää retken hyvin - jos on noin positiivinen ongelma, ovat asiat melko hyvin. ;)


Onnistuimme rantautumaan jätskikiskallekin, kesän eka ja vika tötterö!


Vielä viime viikon perjantaina ilmakin oli mitä loistavin, ehkä kaunein ilta koko alkusyksynä! Taivaalla ei näkynyt pilvenhattaraakaan ja jokikin oli peilityyni. Ehkä ilmassa saattoi olla myös jäähyväisiä kesälle, noin lämpimiä ja hienoja iltoja tuskin enää tulee.


Turvallisesti ja aikataulussa takaisin lähtöpisteessä!
Para los cumpleaños de mi amiga alquilamos un barco y fuimos por el río Aura hasta el mar.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...