Täyteläinen pinaattipasta (noin 4:lle):
- hernepastaa (esim. Kungsörnen bönpasta)
- 2 dl ruokakermaa (itse käytin tällä kertaa kaurakermaa)
- kourallinen pakastepinaattikuutioita ja/tai tuoretta pinaattia
- persiljaa ja/tai muita yrttejä maun mukaan
- ricotta-juustoa maun mukaan
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 1/2 kesäkurpitsa
- 2 dl vihreitä linssejä
- pinjansiemeniä
- suolaa, pippuria
Laita pasta kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla. Kuullota miedolla lämmöllä sipulit ja lisää mukaan kesäkurpitsa. Lisää pannulle pakastepinaatti. Kun pinaatti on sulanut, lisää mukaan linssit, tuore pinaatti, reilusti persiljaa ja ruokakerma. Hauduta hetki, ja kääntele lopuksi mukaan ricotta sekä pasta. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele ricotta-nokareella, rucolalla ja/tai babypinaatilla, pinjansiemenillä tai vaikka pähkinärouheella. (Myös paahdetut kikherneet toimivat ihan kivasti, kun seuraavan päivän jämäannokseen lisäsin.)
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3