perjantai 23. helmikuuta 2018

Täyteläinen pinaattipasta

Sain tässä yhtenä päivänä fiksaation kokeilla pinaattia ja ricottaa pastassa – ja aika hyvää tästä kyllä tuli. Tuo ricotta oli aivan uusi tuttavuus kotikeittiössä, en jotenkaan ole ennen tullut edes ajatelleeksi sitä. Sen verran hyvää kyllä oli, että taitaa yksi jos toinenkin ruoka saada jatkossa lisämakua ricotasta... Juuston lisäksi proteiinit tässä ruuassa tulee hernepastasta. Lisäksi laitoin mukaan vielä hieman vihreitä linssejä, mutta ne voi jättää hyvin poiskin.



Täyteläinen pinaattipasta (noin 4:lle):
  • hernepastaa (esim. Kungsörnen bönpasta)
  • 2 dl ruokakermaa (itse käytin tällä kertaa kaurakermaa)
  • kourallinen pakastepinaattikuutioita ja/tai tuoretta pinaattia
  • persiljaa ja/tai muita yrttejä maun mukaan
  • ricotta-juustoa maun mukaan
  • 1 sipuli
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • pinjansiemeniä
  • suolaa, pippuria


Laita pasta kiehumaan ja mausta keitinvesi suolalla. Kuullota miedolla lämmöllä sipulit ja lisää mukaan kesäkurpitsa. Lisää pannulle pakastepinaatti. Kun pinaatti on sulanut, lisää mukaan linssit, tuore pinaatti, reilusti persiljaa ja ruokakerma. Hauduta hetki, ja kääntele lopuksi mukaan ricotta sekä pasta. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele ricotta-nokareella, rucolalla ja/tai babypinaatilla, pinjansiemenillä tai vaikka pähkinärouheella. (Myös paahdetut kikherneet toimivat ihan kivasti, kun seuraavan päivän jämäannokseen lisäsin.)

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3