torstai 7. maaliskuuta 2019

Vohvelilaskiaispullat

Laskiainen liukui ohi niin että hujahti, ja sen varjolla mekin vaihdoimme lennossa suunnitelmat salitreenistä laiskotteluun hernarin ja la(i)skiaispullien pariin. Törmäsin Instagramissa vohvelilaskiaispulliin, jotka oli tehty paistamalla pakastepullataikinaa vohveliraudalla. Jo sana pakastepullataikina sai mun silmät loistamaan, sillä en ehkä tiedä toista yhtä ärsyttävää leivottavaa kuin pullataikina. Se ei vaan ikinä onnistu. Ja viimeistään meidän oikukas uuni polttaa kuitenkin pullan pohjat karrelle, joten tässähän tulisi ratkaistua molemmat ongelmat. Paitsi että Googlen mukaan yhdessäkään lähialueen kaupassa ei myydä pakastepullataikinaa. Tässä vaiheessa olin kuitenkin jo niin innostunut ideasta, että pakkohan näitä oli kokeilla, joten pullataikinan veivaamiseen oli ryhtyminen. Sain onneksi valjastettua Eeron taikinan vaivaamishommiin, ja hoidin itse vain ainesten mittaamisen ja vohvelien paistamisen.



Pullataikinan ohjetta en aio täällä jakaa, koska kuten sanottua, en ole siinä mitenkään mestarillinen. Kutakuinkin teimme taikinan tällä ohjeella, mutta puolittaen ainesmäärät. Pyöritimme lopuksi taikinasta palloja, jotka paistoin vohveliraudalla. Vohvelin paksuutta voi säädellä sen mukaan, kuinka kiinni raudan painaa. Lopputulos oli kyllä hauska, rapea pulla! Ja kerrankin tuli muhkean paksuja vohveleita, ne harvat kerrat kun olemme vohveleita tehneet, ovat ne aina jääneet turhan ohuiksi. Vohvelilaskiaispullien väliin laitoin mansikkahilloa ja kauravispiä, mutta tyyli on toki vapaa. Suunnitelmissani oli itse asiassa laittaa sekä hilloa että mantelimassaa, mutta jälkimmäinen unohtui kauppaan...



Pääruossa tyydyimme tällä kertaa siihen perinteisimpään eli kaupan hernekeittoon, mutta kokeilevaan teemaan olisi mainiosti sopinut moderni, pirteän pehmeä hernesosekeitto.



Besos, Hansu

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3