perjantai 20. marraskuuta 2015

Oppeja koiralta

Pepillä pyörähti jo kahdeksas vuosi mittariin, ja sen kunniaksi pohdin asioita, joita voi oppia Pepiltä – ja miksei muiltakin koiruuksilta. Kokosin joskus tällaisen listauksen jääkaapin oveen muistuttamaan, että jokaisesta päivästä tulisi nauttia samalla riemulla kuin Peppi: 


Osaisinpa itsekin kohdata uuden ihmisen yhtä varauksetta ja ilolla. Pystyisinpä olemaan murehtimatta turhista asioista ja muistaisinpa osoittaa tarpeeksi hellyyttä tärkeille ihmisille. Ymmärtäisinpä tarttua hetkeen, leikkiä ja hassutella enemmän ja laiskotella ilman huonoa omaa tuntoa.Samaan aiheeseen liittyen poimin joskus tällaisen Kodin kuvalehdestä:
"– – En kaipaa terapeuttia enkä henkilökohtaista valmentajaa, sillä minulla on jotain vielä parempaa – koiria. Ne neuvovat minulle, mikä elämässä on olennaisinta. Kannattaa ulkoilla usein, syödä sopivasti ja nukkua aina kun on mahdollista. Iloita arjen pienistä asioista, kuten lasten kotiintulosta tai seunareussusta, aina kuin ensimmäistä kertaa. Ja ennen kaikkea: rakastaa ehdoitta ja kuin heikkopäinen." (Paula Larjo, Rakkauden lähettiläät, Kodin kuvalehti 12/2015)

Pepin synttärit olivat maanantaina ja muistin koko asian vasta tiistaina. Ei ollut siis maksalaatikkokakkua tarjoilla, mutta onneksi juuri maanantaina Peppi sattui saamaan pitkän riehunta- ja leikkisession sekä extrapitkän lenkin normaalista poikkeavissa maisemissa. 

Onnea Peppi ja eläköön kaikki maailman koirat! <3

El lunes pasado Peppi cumplió ocho años – felicidades a Peppi y vivan los perros!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...