maanantai 14. maaliskuuta 2016

Hieman parempi aamun aloitus: omenainen kvinoapuuro

Viikonloppuaamut alkavat meillä useimmiten kaurapuurolla. Sellaisenaan kaurapuuro ei meillä kummallakaan pidä kovin kauaa nälkää, joten kyytipojaksi on hyvä syödä edes puolikas rahka. Kerrankin jaksoin kuitenkin panostaa hieman enemmän puuron keittelyyn, ja keitin sekaan kvinoaa. Kvinoa on kauraa proteiinipitoisempaa ja pitää siis myös paremmin nälkää. Tämän kvinoapuuron bongasin joskus täältä, ja hyvin toimii. Puuron poristessa kiehautin lisukkeeksi myös karamellisoituja omenoita, mutta laiskempi voi nakata puuron päälle marjoja suoraan pakkasesta tai pilkkoa päälle vaikka banaanin.



Kvinoa-kaurapuuro kahdelle:
  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa tai esim soijamaitoa
  • kanelia
  • ripaus suolaa
  • (vaniljaa/vaniljasokeria)
Karamellisoidut omenat
  • puolikas omena
  • 1-2 tl hunajaa
  • kanelia
  • 1-2 tl voita
  • tilkka vettä

Pilko omenan puolikas kuutioiksi. Huuhtele kvinoa siivilässä. Laita kvinoa ja vesi kattilaan, keitä noin 10 minuuttia kannen alla. Kiehauta tällä välin omenoita vesitilkassa noi 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät ja vesi haihtuu. Lisää kvinoan joukkoon kaurahiutaleet ja maito, keitä vielä noin 5 minuuttia. Soijamaito tuo hyvää makeaa vaniljaisuutta, mutta tavalliseen maitoon voi lisätä sen sijaan hieman vaniljasokeria, jos haluaa. Lisää pehmenneiden omenoiden joukkoon nokare voita ja paista hetki. Lisää lopuksi omenoihin hunajaa ja kanelia. Mausta puuro ripauksella suolaa ja kanelia. Annostele omenaseos puuron päälle.

El mejor comienzo de un día: gachas de quinua con manzanas caramelizadas

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3