lauantai 26. maaliskuuta 2016

Italialaisfiiliksellä: pasta parma ja uunitomaatit

Tänään olemme menossa pääsiäisaterialle äidin herkkupatojen ääreen, joten mitään hyvää pääsiäisreseptiä mulla ei ole nyt vinkata. Sen sijaan vuorossa olisi pari superhelppoa italialaistyyppistä reseptiä. Kevätauringon kurkkiessa ikkunan takana on tehnyt mieli täyttää jokainen ruoka tuoreella basilikalla ja persiljalla. Sillä saralla viime viikot ovat tarjonneet pari onnistunutta makuelämystä, jotka täytyy teillekin jakaa: uunitomaatit ja pasta parma.



Uunitomaatit
  • tomaatteja
  • basilikaa
  • persiljaa
  • pasmesan-juustoa
  • suolaa, sokeria, mustapippuria
  • oliiviöljyä
Ripottele halkaistujen tomaattien päälle ripaus suolaa, sokeria ja pippuria sekä reilusti yrttejä. Lorauta päälle oliiviöljyä ja raasta parmesania. Paista n.175-200 asteessa 20-30 minuuttia.


Pasta parma (2-3 annosta)
  • 1 paketti tuorepastaa
  • 1 paketti ilmakuivattua kinkkua
  • n. 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • parmesania
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria, (suolaa)
Kiehauta pasta ja revi tällä välin kinkku suikaleiksi lautasille. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja purista valkosipuli mukaan. Pyörittele pastaa hetki valkosipuliöljyssä ja lisää mukaan ilmakuivatut tomaatit ja mustapippuri. Lado pasta lautasille kinkun kaveriksi ja höylää päälle parmesania.

Ihanaa ja herkullista pääsiäisen aikaa kaikille!

En los últimos días hemos cocinado unos platos italianos.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3