tiistai 6. syyskuuta 2016

Syksyinen kevyempi luumu-omenapiirakka

Taas on se aika vuodesta kun pihapuut notkuvat luumuja. Jossain ihmeen "tänään olen kätevä emäntä, kokkaan, leivon ja siivoan" -puuskassa teki mieli siis leipoa luumupiirakka. Lopulta tulikin tietysti kiire, mutta päätin silti nopeasti leipasta piirakan pastakastikkeen kiehuessa, kun kerrankin tuollaisen vimman sain. Tein ensimmäisen reseptin mukaan, jonka google kokeiltavakseni löysi. Resepti oli Keventäjien, joten hieman epäilin reseptin maistuvuutta (toki jälleen sovelsin ohjetta jonkin verran). Mutta kyllä! Piirakasta tuli ehkä paras luumupiirakka ikinä! Pihalta löytyi myös pari minikokoista omenaa, jotka sotkin myös mukaan.



Luumu-omenapiirakka:
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1dl ruisjauhoa
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,25 dl sokeria 
  • n. 2 dl sulatettua voita
  • 1 muna
  • 0,75 dl mantelimaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • n. 300g–400g luumuja
  • pari omenaa

Lämmitä uuni ja pilko luumut (poista tietenkin kivet) sekä omenat. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja jauhot. Sulata rasva ja kaada noin 2/3 jauhoseoksen joukkoon. Sekoita kunnes seos on murumaista. Ota noin 1,5 dl muruseosta toiseen kulhoon, ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, kaneli sekä loput voisulasta. Sekoita toiseen kulhoon jääneeseen muruseokseen kananmuna, mantelimaito ja leivinjauhe. Kaada seos tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle luumut ja omenat. Ripottele päälle vielä muruseos. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 20–30 minuuttia.



Tarta de ciruelas y manzanas.

Besos,  Hansu

1 kommentti:

  1. Herkulliselta kuulostaa. Jos uunina sähköuuni, sitä ei kannata laittaa päälle liian aikaisin. Tässäkin on useita työvaiheita. Eivät ne onnistu 10 minuutissa.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät päivää aina! <3