torstai 8. elokuuta 2013

Maailman helpoin bataattikeitto

Olen kuullut lyhyen ajan sisällä ainakin kolmen ihmisen päivittelevän, että miten keitot ja etenkin sosekeitot olisivat hyviä, mutta kovin työläitä. Pyhpah sanon minä! 

 
Väittäkööt huippukokit mitä tahansa, mutta itse en erota sosekeitossa makueroa pakastevihanneksen ja tuoreen välillä. Joten jos teen keittoa monista eri kasviksista tai jostakin "vaikeasti kuorittavasta ja pilkottavasta" (kuten bataatista), on helpointa turvautua pakasteeseen. Tässä siis maailman helpoin ja nopein ohje bataattisosekeittoon pekonin kera:

Ainekset neljälle:
- 2 ps bataattikuutioita á 300 g (pakaste)
- 1 ps miniporkkanoita 200 g (pakaste)
- n. 2 dl ruokakermaa (Suosittelen Valion mustapekka- tai savujuustokermoja!)
- 1 sipuli
- Mausteet: curry, kana- tai kasvisliemikuutio, chiliä
- 1 paketti Amerikan pekonia

Ohje:
Laita pekoni kylmään uuniin ja lämmitä uuni 160 asteeseen. Pidä uunissa noin 20 minuuttia. Pilko ja kuullota sipuli kattilassa. Itse olin niin nälkäinen ja tohkeissani että unohdin koko sipulin, joten sekään ei liene välttämätöntä. Lisää vihannekset sipulin joukkoon ja paista hetki. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Lisää curry, kana- tai kasvisliemikuutio ja chiliä. Anna kiehua n. 10-15 min.
Nopeinta on soseuttaa keitto sauvasekoittimella kattilassa, mutta kaipa tehosekoitinkin käy. Jos käytät jälkimmäistä niin muista jättää kannen pikkukorkki auki ja peittää pyyhkeellä! Testattu on, kuuma neste blenderissä räjähtää seinille. Lisää kerma ja kiehauta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Pilko pekoni ja lisää annosten päälle. Namskis!

- Hansu

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää :)
    Valion Koekeittiön resepteistä löytyy muuten bataattikeitto, jossa ollaan käytetty vahvaa Koskenlaskija juustoa: http://www.valio.fi/reseptit/bataatti-porkkanasosekeitto

    Terkuin, Pekka Valion markkinoinnista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulatejuustotkin toimivat hyvin! Edellispäivän vihannessosekeittoon menikin kolmen juuston ruokakermatilkan lisäksi paprikasulatejuuston jämät. Itse tykkään että noista kermoista tulee enemmän makua, desikin riittää tällaiseen satsiin hyvin. Tosin pitää keksiä kaksi kermaista ruokalajia, jotta saa 2,5dl purkin käytettyä...

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3