Oijoijoi nyt on gurmeeta! Ja niin helposti ettette uskokaan! Löysin joskus tämän caesar-kastikkeen reseptin, joka ei kyllä petä koskaan (ellei valkosipulin kanssa liioittele niin kuin kerran tein). Eipä ole tarvinnut kaupan kastikkeita ostella. Tässä vielä ainekset, tosin kahdelle kokatessa riittää alle puolikas annos:
Superhelppo caesar-kastike (6-8 annosta)
- 1 kananmuna
- 2,5 dl öljyä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 rkl vettä
- 0,5 rkl valkoviinietikkaa
- 0,5 rkl Dijon-sinappia
- 2-3 rkl sitruunanmehua
- mustapippuria
- suolaa (melko reippaasti jos ei käytä anjoviksia)
- (anjovisfileitä tai kapriksia)
Kaikki aineet kippoon ja surrurur sauvasekoittimella pari kertaa, kunnes seos on valkoista ja kermaista. Sen valkosipulin kanssa saa olla hyyyvin varovainen ettei tästä tule tujua valkosipulimajoneesia. Ja jos haluaa oikein autenttista niin lisää sitten tähän niitä anjovisfileitä. Kasvisversiona toimii kaprikset, mutta mun mielestä menee kyllä loistavasti ihan näinkin.
Lohicaesaria varten revi salaatti (romaine, rucola tai mitä vaan) lautasille
ja valmistele ruiskrutongit, eli viipaloi ruisleipää ja paahda
leipäpalaset pannulla suolalla ja valkosipulilla maustetussa tilkassa
öljyä. Paista lohi mediumiksi ja anna vetäytyä kypsäksi kannen alla tai
foliossa. Viimeistele salaatti parmesanlastuilla ja kastikkeella.
La ensalada césar me gusta mucho porque es tan fácil a hacer. Esta salada hice de salmón y crutones de centeno y la salsa hice yo misma con una reseta muy fácil. Solo tienes que batir un huevo, 2,5 dl aceite, un diente de ajo, una cuchara de agua, media cuchara de vinagre de vino blanco, media cuchara de mostaza, dos o tres cucharas de zumo de limón, pimienta y sal (y filetes de anchoa si quieres).
Besos, Hansu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit piristävät päivää aina! <3