perjantai 27. toukokuuta 2016

Reissupäiväkirja: Rooma osa 2

Kylläpä aika on mennyt hujauksessa ja tänään koittaa jo kotiin lähtö. Reissupäiväkirja sen sijaan laahaa vielä ensi päivissä Roomassa. :D Roomassa toinen ja kolmas päivä kulutettiin nähtävyyksien koluamiseen. Nähtävyyksissä riitti turisteja ja tungosta, ja hinnatkin olivat sen mukaiset. Pakkohan nuo tärkeimmät oli kuitenkin katsastaa ja ruksia pois listalta. 


Ensimmäiseksi suoritimme pakollisen kolikkojen heiton Fontana di Treviin. Väen paljous oli aivan uskomaton, koko aukio täyttyi selfieitä ottavista turisteista. (On muuten huvittavaa seurata ihmisten kuvaushetkiä, ensin otetaan kuva kaverista, sitten ehkä vielä ryhmäkuva ja sitten jokainen ottaa itsestään selfien). Myös suihkulähteeseen heitettävä rahamäärä on valtava, jostain luin että päivittäinen turistien lähteeseen viskoma rahamäärä on useita tuhansia euroja. Onneksi rahat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
Siellä oli joku muukin...

Museoissakaan ei tarvinnut yksin kiertää


Suihkulähteeltä kiirehdimme Vatikaaniin, sillä meillä oli netistä ostetut liput, jolloin paikalla piti olla oikeana ajankohtana. Huh, onneksi oli liput, sillä sisäänpääsyjono kiemurteli lähes koko Vatikaanin ympäri! Kiertelimme useamman tunnin Vatikaanin museoita, jonka jälkeen oli aikamoinen ähky kaikesta taiteesta ja loistosta. Varmaan sanomattakin on selvää, ettemme myöskään joutuneet aivan yksin olemaan museossa… Vatikaanin jälkeen meinasimme mennä vielä Castel Sant'Angelon linnaan, mutta olimme jo niin uuvuksissa että tyydyimme vain katselemaan sitä ulkopuolelta ja lampsimaan kaupungilla. 


Kolmantena Rooman päivänä suuntasimme aamupäivästä Palatinus-kukkulalle, Forum Romanumille ja Colosseumiin. Onneksi saimme vinkin, että kauimmaisesta lipunmyyntipisteessä olisi yleensä lyhin jono, sillä siellä ei tosissaan ollut meitä ennen muita. Lipputiskiltä sai myös ostettua kätevästi yhteislipun kaikkiin kolmeen. Palatinus-kukkula oli iso alue, jossa ei onneksi turistiruuhkia tarvinnut tuskastella, ja kauniissa maisemissa historian havinan keskellä oli mukava kuljeskella useampi tunti. Forum Romanum tosin tuli nähtyä vain ylhäältä käsin, sillä jotenkin taas vähän eksyimme... Colosseumin ruuhka olikin sitten toista maata. Aika pitkän tovin saimme jonottaa, vaikka meillä olikin liput jo valmiina. Huh.
Olisimme halunneet vierailla katakombeissa, mutta ne ehtivät mennä kiinni. Sen sijaan kävimme Capuchin kryptassa, jossa oli lähes neljän tuhannen ihmisen luista tehtyjä "taideteoksia" sekä luurankoja. Katossa valaisivat luista tehdyt valaisimet... Todella pysäyttävä ja vaikuttava paikka, samaan aikaan kaunis ja puistattava (eikä muuten ollut ruuhkaa tuolla). Harmi ettei siellä saanut kuvata, Googlesta löytyy kuitenkin joitain kuvia.
El segundo y tercero día en Roma: La Fuente de Trevi, el Coliseo y el Monte Palatino.
Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Rooma on kyllä kaunis! Itse en ole kaupungissa vieraillut, olen vaan kuvien ja ystävien tarinoiden kautta tutustunut paikkaan. Ehkäpä joskus matka vie sinnekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, ei taida missään muussa paikassa olla yhtä paljon koristeellisia rakennuksia ja käsittämättömän vanhoja historiallisia juttuja... Vielä kun joku heivais turistimassat muualle niin vois paremmin nauttia hienoista jutuista :D

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...