maanantai 20. kesäkuuta 2016

Suomikuulumisia

Jaahas, reissukuulumiset on pantu pakettiin, vaan mitä kuuluu Suomen päässä? Toukokuussa oli jo niin kesäiset tunnelmat, että välillä sitä ihan unohtaa missä kuussa eletään. Kesäkuun vaihtuessa hetken luulin, että vaihtui heinäkuu. Jotenkin sitä on jo niin kauan ollut poissa perusarjesta, Italian reissukin tuntui kuukauden mittaiselta kun erilaisia tapahtumia ja maisemia oli niin paljon. Ah onneksi kesää on vielä jäljellä vaikka kuinka!

No mitäs tänne? Parin aurinkoisen ja tyynen kesäpäivän jälkeen tuli päivä, jolloin puutarha hukkui jalavan siemeniin. Myös terassi, sekä avoimen ikkunan alla odottanut sänky hautautui siemenmereen. Eikä meillä ollut hetkeen nurmikkoa, vaan kahiseva ruskea matto. Eräänä tuulisena päivänä ryhdyin raivaamaan terassia siemenistä, sillä tuulenpuuskat lennättivät joka oven avauksella kasan siemeniä ovesta sisään. Hölmöähän se oli tuulessa niitä yrittää kuskata tunkiolle, kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan. Jossain vaiheessa jokin kopsahti päähän, luulin että tuuli heitti oksan tai roskan. Räkättien metkuja se olikin. Myöhemmin Eero tuli töistä kotiin: "Huhhuh kun oli taas rankka päivä töissä... Ootko muuten huomannut että sulla on kakkaa päässä?" Joo-o, semmoista.Gradu elää ja voi hyvin. Sain juuri viimeiset palautteet ohjaajalta, ja korjaukset tehtyäni työ pitäisi laittaa painoon. Voi hurja, tässäkö se nyt oli?! Myös se koko kevään takaraivossa kummitellut espanjan itsenäinen kurssi on pian pois alta. Vihdoin on siitäkin sitten sivuaine kasassa. Saapa nähdä innostuuko sitä vielä syksyllä huvikseen jotain opiskelemaan, jos ei, niin tuo on sitten viimeinen tentti ikinä. Vähän jopa hirvittää ajatus. Oho. Apua. Jippii?

No entäs se asunto? Ketään ei ilmoittautunut sitä viemään nenämme edestä, joten niin kai se on nähtävä, että muutto tässä on pian edessä. Tai pian ja pian, näillä näkymin suunnittelemme muuttoa vasta elo-syyskuun vaihteeseen. Pikkuhiljaa olen yrittänyt karsia tätä järjetöntä tavaramäärää, sillä uusi asuntomme on huikeat 21 neliötä ja kaksi huonetta. Tai siis, onhan siinä lattiapinta-alaa 48 neliötä, mutta viralliset yhtiöjärjestyksen mukaiset neliöt ovat nuo 21. Joka tapauksessa, tilaa on vähän ja se on käytettävä fiksusti. Kun vaan osaisi... Pinterest on laulanut ja kaikenlaisia suunnitelmia asunnon remonttia varten on tehty. Monet haluamani jutut kaatuivat jo käytännön mahdottomuuteen, että saapa nähdä millainen lopputuloksesta tulee. Välillä meinaa iskeä epätoivo...

Mitäs muuta viime viikkoihin on mahtunut... Ainakin Puolustusvoimien paraati ja avoimet ovet sotalaivoihin ynnä muihin paatteihin. Suomen Joutsenessakin pääsin vihdoin käymään ensimmäistä kertaa. :) Kouluhommien, kaappien siivouksen ja remonttisuunnitelmien välissä olen hemmotellut Peppiä pitkillä päiväkävelyillä ja auringonottotuokioilla. Eero sen sijaan "hemmotteli" laittamalla mut juoksemaan Hirvensalon mäkeä. Huh, siinä on treeniä kerrakseen. Kroppa on jotenkin aivan lomamoodissa.

Qué has pasado después el viaje? Mi tesis de maestría es casi listo, el pasado mañana voy a tener mi último examen, y luego vamos a renovar nuestro apartamento nuevo!

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...