tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappufiilingit


Huhhahhei, siinähän se meikäläisen nelipäiväinen vappu sujahti hirveällä vauhdilla. Edelleen vähän väsyttää, mutta omasta mielestäni tämä vanhaparta selvisi melko kunnialla viimeisestä opiskelijavapustaan. Tai noh, jo viime vuonna ajattelin varovasti sen olleen viimeinen haalarivappu, että ei kannata liikoja mennä vannomaan mitään... 


Vappuhulinointi alkoi meidän porukalla perjantaina vappusitsien merkeissä. Laulut löytyivät muistin sopukoista yllättävän hyvin, vaikka viime sitseistä onkin jo yli vuosi. Lauantaina päivällä hulinat jatkuivat Akateemisen mölkyn maailmanmestaruuskisoilla. Huikeat kaksi peliä voitimme hermoja raastavan tasaisen pelitilanteen päätteeksi. Ei siis ollut asiaa jatkopeleihin. Mölkky oli kivaa, mutta kyllä vielä hauskempaa taisi olla kaikki oheisaktiviteetit kuten pomppulinna, sumopaini sekä ilmainen hattara ja grillimakkara. Kyllä lapsi on terve kun se leikkii!

Sääjumalatkin olivat suosiollisia. Lauantaina räntäsade alkoi vasta kun olimme lopettaneet pelit ja leikit ja siirtymässä sisätiloihin Comedy Nightiin, jossa naurunremakat takasi koulumme omat koomikot, pari vierailevaa tähteä sekä Ville Myllyrinne. Ja sunnuntaina kuin tilauksesta aurinko astui esiin juuri, kun oli aika siirtyä Taidemuseon mäelle lakitukseen. Maagista. Ja piknikillä vasta upea, aurinkoinen sää olikin, aivan mahtavaa! Illalla saimme nauttia vielä grilliherkuista äidin luona ilta-auringon paahtaessa. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee.



Piknikeväiksi Eero taiteili lohiskagenit (ohje täällä) ja meikä pyöräytti gluteenittoman ja proteiinipitoisen suklaakakun, jonka salaisuutena oli puoli kiloa mustapapuja. Ohje löytyi Kotivinkki-lehdestä, mutta tässä se nyt vielä:

Gluteeniton mustapapu-suklaakakku
  • 450g mustapapuja (itse käytin Pirkka-säilykepapuja)
  • 5 kananmunaa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita
  • yhden appelsiinin kuori 
  • (1/2 tl suolaa, itse jätin pois koska pavut olivat suolaliemessä)
Huuhtele pavut huolellisesti ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella. Lisää munat. Jatka soseuttamista kunnes muna-papuseos on tasainen. Sekoita kuivat aineet kulhossa, ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan myös voisula. Raasta mukaan appelsiinin kuori. Öljyä vuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Paista 200:ssa asteessa 40 minuuttia. 

Cuatro días festejando el primero de mayo.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3