tiistai 22. toukokuuta 2018

Kampasimpukoita ja parsarisottoa

Meidän keittiössä vieraili aivan uusi tuttavuus, nimittäin kampasimpukka. En ole koskaan moista maistanut edes ravintolassa, joten kokkailu oli jännää kun ei oikeastaan yhtään tiennyt mitä odottaa. Mutta tykkäsin kyllä kovin kampasimpukoista, muistutti aikalailla valkoista kalaa! Simpukoiden kylkeen pyöräytin kesäistä parsarisottoa – jonka jämät toimi muuten loistavasti myös lohen kanssa.



Parsarisotto ja kampasimpukat kahdelle:
  • paketti esim. Pirkka-kampasimpukoita (pakaste)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • parsaa 
  • n. 2 dl risottoriisiä
  • n.1 dl valkoviiniä
  • n. 4 dl kuumaa kasvislientä
  • 1 sitruuna (n. puolikkaan sitruunan mehu)
  • voita
  • (loraus kermaa)
  • parmesanjuustoa
  • suolaa, pippuria
Pilko sipulit ja parsa, sekä kuivaa sulatetut kampasimpukat hyvin. Kiehauta kasvisliemi ja siirrä syrjään odottamaan (itse keitän veden vedenkeittimessä tai kattilassa, ja sekoitan mukaan liemijauheen). Kuullota sipulit voissa ja lisää mukaan riisi. Kuullota hetki, ja kaada sekaan valkoviini. Hauduta miedolla lämmöllä ja anna nesteen imeytyä. Lisää sitten pikkuhiljaa kasvislientä, kunnes riisi on al dente. Myös viiniä voi lisätä joukkoon lisää jos siltä tuntuu. Kiehauta risoton kypsyessä pilkotut parsat suolatussa vedessä. Lisää lopuksi risoton joukkoon loraus kermaa (itse laitoin liikaa ja mielestäni kerman voi hyvin jättää poiskin, jotta risotto pysyy raikkaana eikä siitä tule liian tuhti ja pyöreä). Lisää lopuksi joukkoon parsa ja mausta suolalla ja pippurilla, sekä sitruunan mehulla. 

Mausta kampasimpukat kevyesti suolalla ja pippurilla, ja paista nopeasti voissa, niin että pinta ruskistuu. Sisältä simpukat saavat jäädä aavistuksen läpikuultaviksi. Nosta simpukat lautaselle risoton päälle ja kruunaa annos parmesanilla. Päälle voi raastaa hieman sitruunan kuorta.  



Vieiras con risotto de espárragos

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3