sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kukkakaalisosekeittoa toipilaalle

P9013226
Täällä ollaan oltu nyt muutama päivä sosekeittodietiillä Eeron viisaudenhammasoperaation takia. Ensin tein ison kattilallisen vihannessosekeittoa ja tänään jatkoksi kukkakaali-savujuustososekeittoa, jonne uskalsin pieniä sattumiakin lisätä härän kylmäsavupaistin muodossa. Kylmäsavuporo olisi ollut vielä parempaa, mutta hyvää oli näinkin.

Ainekset (noin 3-4 annosta):
  • 500-600 g kukkakaalia
  • 2 pientä sipulia
  • n. 70 g kylmäsavuhärkää tai -poroa, paremman puutteessa meetvurstikin käy
  • 2,5 dl Valion Kippari-savujuustokermaa (tai sulatejuustoa)
  • persiljaa tai ruohosipulia
  • suolaa, mustapippuria
  • 1-2 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
  • 1-2 dl maitoa



Pilko sipulit ja kuullota kattilassa. Lisää kattilaan noin 5-7 dl vettä ja reilu desi maitoa, pilkottu kukkakaali ja mausteet. Keitä 10–20 minuuttia kunnes kukkakaali on pehmennyt ja soseuta. Sauvasekoitin on pop. Lisää kerma tai sulatejuusto. Kiehauta hetki. Pilko kylmäsavupaisti ja silppua sekaan ruohosipulia. Itse unohdin ruohosipulin kauppaan, mutta onneksi pihalta löytyi persiljaa. Lisää 2/3 paistisilpusta keittoon ja asettele loput annoksen päälle.


P9013233

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3