keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Arjen luksusta: kanapasta

Aika monien arkiruokalistalta taitaa löytyä jonkin sortin kanapasta, niin myös meillä. Se on juuri sellainen ruoka, jota tulee tehtyä kun haluaa nopeasti ja helposti jotain, joka onnistuu takuuvarmasti. Tämä on myös niin hyvää, että viinin kanssa nautittuna tästä saa sopivasti makoisaa luksusta arjen keskelle.



Kanapasta noin neljälle:
  • täysjyväpastaa
  • Valion kolmen juuston ruokakermaa
  • hunajamarinoituja kanasuikaleita 450 g
  • ruukku rucolaa
  • 1 tlk ananasta
  • currya 1-2 rkl
  • muut mausteet:
    kanaliemijauhetta/murskattu kanaliemikuutio
    kuivattua basilikaa tai oreganoa
    hyppysellinen chiliä
    hitunen mustapippuria
    paprikajauhetta
  • parmeasania 
 Hifistelyyn:
  • tuoretta basilikaa
  • suurustamiseen 2 rkl vehnäjauhoja ja 2 dl vettä
  • valkosipulia
  • 1 sipuli
  • pinjansiemeniä ja kurpitsansiemeniä

Kiireisen versio: 
Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Paista kana. Lisää kerma ja mausteet. Lisää lopuksi rucola ja ananas. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja anna muhia pari minuuttia. Lisää annosten päälle parmesania ja rucolaa.

Aavistus enemmän panostusta:
Keitä pasta suolatussa vedessä. Kuullota sipuli ja valkosipuli, sekä paista kana. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja lisää vesi. Sekoittele kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet ja kerma. Lisää lopuksi basilikaa, rucolaa ja ananaspalat. Lisää kastike pastan päälle, ripottele annosten päälle parmesania, rucolaa ja siemeniä. Siemeniä voi myös paahtaa ensin pannulla. Tarjoile hyvän viinin kera.



- Hansu

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3