lauantai 19. syyskuuta 2015

Broilerbolognese

En tiedä miten en ole ennen tullut ajatelleeksi, että kanaa voisi käyttää tomaattipohjaisiin kastikkeisiin tai että kanapasta voisi olla tomaattista. Jotenkin aina yhdistän naudan tomaatin kaveriksi, mutta Malesiassa tilasin pari kertaa länkkäriruuan himoissani bolognesea, ja se oli aina tehty kanasta. Kotona olen intoutunut kokeilemaan jo chili con polloa kananjauhelihasta, sekä broilerbolognesea. Jälkimmäisestä tuli joten todella maukasta, joten ajattelin nyt vinkata tästä reseptistä, vaikka voi olla että kaikki muut ovat kokanneet broilerbolognesea iät ja ajat... En tosin vieläkään tiedä mikä maukkauden salaisuus oli; tuoreet yrtit, laakerinlehti vai Pirkka yrttinen tomaattimurska – tai sitten kaikki ne yhdessä.


Broilerbolognese n. 4 annosta:
  • n. 400 g kanasuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa
  • n. 1 rkl silputtua tuoretta basilikaa
  • 1 laakerinlehti
  • n. 400 g tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa, pippuria
  • täysjyväspagettia
  • parmesania


Pilko sipulit ja hienonna yrtit. Kuullota sipuleita, lisää pannulle kana ja ruskista. Lisää tomaattimurska, yrtit ja mausteet. Anna hautua ja keitä spagetti. Lisää valmiisiin annoksiin parmesania.

Espagueti a la boloñesa de pollo.
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3