maanantai 21. syyskuuta 2015

Apteekkimuseon antia

Eilen Turun päivänä oli ilmainen pääsy moniin kaupungin museoihin ja meillä monia suunnitelmia. Piti ehtiä työstää kouluhommia, käydä kaupassa, nauttia Turun päivän tarjonnasta, syödä ulkona, treenata ja vain olla. Aamulla tuli oltua, oikein pitkän kaavan mukaan, nukuttua kolmistaan kasassa auringon kiusatessa silmiä lehtien lomasta ja raikkaan tuulen tehdessä lakanoista viileän houkuttelevat. Siitäpä sitten suit sait sukkelaan hoidettiin ostokset, ja suuntasimme syömään. Eipä tarjonta enää sunnuntai-iltapäivänä ollut hääppöistä, ja meinasimme kerrankin suunnata ylistettyyn Pizzariumiin. (Hyi miten epäkelpo turkulainen kun en ole siellä käynyt!) Jono kyllä kieli paikan olevan maineensa veroinen, mutta meillä ei ollut aikaa jonottaa. Nopea Greenzin kanasalaatti kitusiin ja Apteekkimuseoon. Sinne oli päästävä, sillä siellä en ainakaan muistaakseni ole ennen ollut. Tarkoitus oli myös nautiskella jälkiruokakahvit Café Qwenselissä, mutta sepä oli mennyt jo aikaisemmin kiinni. 


Turkua tuntemattomille kerrottakoon, että Qwenselin talo on Turun vanhin puutalo, 1700-luvun porvaristalo, jonne on perustettu 1800-luvun apteekkia esittelevä museo. Museossa on siis nähtävissä sekä 1700-luvun herrasväen elämää sekä Suomen vanhin apteekkisisustus, yrttivarasto ja laboratorio.


Hiuksista tehty taulu

Museosta saimmekin kiiruhtaa suoraan (siis Nuvolen jäätelöiden kautta) salille, ja sieltä suoraan katsomaan Turun päivän ilotulitusta. Aika hulppeat tulitukset oli kyllä!

Ayer fue "el día de Turku", cuando celebramos nuestra ciudad, y visitamos un museo de la farmacia.
 
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...