lauantai 5. syyskuuta 2015

Mangocurry


Turun (ehkä jopa Suomen) paras intialainen ravintola on kiistatta Hämeenkadun Delhi Darbar. Mun yksi lemppariannoksista on makean tulinen ja täyteläinen mangocurry. Kokeilinpa tehdä mangocurrya kotonakin ja ihan yllätyin, miten lähelle Delhi Darbarin makumaailmaa pääsin. Valkoista riisiä meillä ei ole näkynyt vuosikausiin, ja voi veljet miten ihana tuoksu keittiössä leijaili vielä seuraavanakin päivänä basmatiriisin ja curryn jäljiltä. Mmmmm...


Mangocurry neljälle:
  • n. 400 g kanapaloja
  • 1 iso sipuli
  • 1 paprika
  • 1/2–1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • n. 1,5 rkl valkoviinietikkaa
  • tölkki (4 dl) kookosmaitoa (tai osa kookoskermaa)
  • 1 dl mangososetta
  • 1 dl mangokuutioita
  • n. 1tl suolaa, pippuria
  • öljyä paistamiseen
  • reilu nokare voita 
  • basmatiriisiä 
  • Naanleipä ja kurkku-jogurttiraita kruunaa annoksen

Kuullota sipuli öljyssä. Lisää joukkoo pilkottu chili, valkosipulit, inkivääri ja paprikat. Jatka kuullottamista hetki. Lisää curry ja juustokumina. Sekoita mausteet kunnolla ja kuullottele vielä hetki. Lisää valkoviinietikka ja kookosmaito. Sekoita joukkoon mangosose. Lisää kastikkeeseen raa'at kanapalat, ja anna hautua n. 15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja kastike sakenee. Lisää suolaa ja pippuria. Sekoita joukkoon lopuksi mangokuutiot, ja lisää päälle nokare voita tuomaan täyteläistä makua. Kookoskerma tai kerma toisi tähän vielä enemmän täyteläisyyttä, mutta kyllä tämä vei silti kielen mennessään. 

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3