tiistai 24. tammikuuta 2017

Kylpyhuoneen muutos


Jahas, josko vihdoin jatkettaisiin muutamilla remppajutuilla. Kylppäri on odotellut esittelyään jo piiitkän tovin. Välillä jo ehdin toivoa, josko kylppäriin saataisiin vihdoin pyyhekoukut, vessapaperitelineet sun muut pikkujutut mutta ei kai tässä jouda odottelemaan. Muutenkin kylppärissä on hieman keskeneräistä vielä, joten ehkä on luontevaa esitellä se nyt tuossa tilassa kuin se on jo kuukausitolkulla ollut. Meillä ei esimerkiksi ole vieläkään lasista suihkuseinää, ainoastaan vanhan asunnon suihkuverho (joka kyllä istuu tilaan yllättävän hyvin ja Eero ei enää haluaisikaan koko lasiseinää...). No mutta, raotetaanpas liukuvaa liukuvaa tallin ovea ja kurkataan sisään!


Kylppäriremonttihan laajeni huomattavasti alkuperäisestä suunnitelmasta, kun kosteusvaurioiden takia päädyimme purkamaan koko roskan pois, ja rakentamaan alusta asti uudestaan koko huoneen lattiavalua myöden. Matkan varrelle mahtui yhtä jos toista jumppaamista ja sumplimista, mutta yllättävän hyvin kaikki loksahteli paikoilleen. Alkuperäinen kylpyhuone oli pieni, mutta jokseenkin riittävä (200cm x 120cm + minisauna). Yhden neliön kokoisesta saunasta luovuimme ja muutimme sen eteistilaksi, jossa on nyt myös pesukone. Aiempaan kylpyhuoneeseen ei oikein järkevästi olisi pyykkikone edes mahtunut vaikka sille liitäntä olikin (olisi melkein pitänyt valita suihku tai pesukone, aiemmat asukkaat jakoivatkin pesukoneen naapurin kanssa). Viemärien paikat olivat jokseenkin ennalta määrättyjä, joten kovin paljon ei olisi auttanut tilaa suurentaa. Tiiliseinää vasten olevan koolauksen teimme kuitenkin mahdollisimman ohueksi ja kasvatimme kylppäriä muutaman sentin keittiöön päin, kunnes keittiön viemäri tuli vastaan. Näin saimme noin kymmenisen senttiä lisää huoneen leveyteen ja pituuteen. Siirtämällä vielä pönttöä muutamalla sentillä siirtomuhvilla saatiin 60-senttiselle allaskaapille juuri tarvittava lisätila. Suihkun puoleinen päätyseinä jätettiin  vinoksi, sillä muutoin suihkunurkka olisi pienentynyt kymmenisen senttiä. Todellista senttipeliä siis, mutta lopputulos ei vaikuta yhtään siltä että asioita olisi väkisin mahdutettu. Myös aiempaa huomattavasti korkeampi huonekorkeus avarsi tilaa ihan huikean paljon: karvan päälle kaksimetrinen tila kasvoi noin 240 cm korkeaksi.Pintamateriaaleista kerroinkin jo aiemmin täällä, mutta siis kolme seinää on laatoitettu perinteikkäillä valkoisilla metrolaatoilla tiililadonnalla ja yksi seinä on paneloitu vääntyilemättömällä Siparilan kostean tilan Struktuuri-paneelilla, joka on vielä suojattu saunasuojalla. Käytännössä paneeliseinä ei kyllä perussuihkuttelusta juurikaan vesiroiskeita saa, joten eiköhän paneeli tule kestämään. Katossa on valaistuksesta riippuen mustalta tai harmaalta näyttävä Siparilan Usva-paneeli. Alunperin halusimme kattoon puun väriä, mutta kaikki vaihtoehdot olivat joko liian moderneja tai sitten tylsällä tavalla perinteisiä (sellaisia kuin vanhassa kylppärissä), joten päädyimme tuohon. Mustavalkoista tasapainottamaan tuomme puuta sitten yksityiskohdissa. Mikrosementtilattiaan emme ole aivan tyytyväisiä, mutta ainakin kaadot ovat enimmäkseen kohdillaan, ja vesi pysyy kiltisti suihkun puolella – vanhassa kun kaadot näyttivät ohjaavan veden kylppärin ovelle.


Vanhasta kylppäristä säästimme vain pöntön, sillä se oli varsin siistissä kunnossa. Tosin uusi kansi siihen pitäisi hankkia tuon muovirimpulan tilalle. Allaskaappi on Ikeasta, mutta nuo etulevyt oli vielä tarkoitus tuunata "vähemmän ikeamaisiksi". Samalla niihin pitäisi laittaa uudet vetimet. Kaappi on kyllä huikea tilaihme, meillähän tuplaantui kylpyhuoneen säilytystila vanhaan nähden! Ja aivan uskomattoman edullinen kun vertaa minkä tahansa muun kaupan kylpyhuonekalusteisiin...
Myös peilikaappi on Ikeasta, vaikka siihenkin meillä oli suunnitelmana tehdä itse sellainen vähän vanhaa lääkekaappia jäljittelevä ratkaisu. Yli metrin korkuinen kaappi kätkee sisäänsä mukavasti hyllytilaa olematta kuitenkaan liian syvä (vanhassa asunnossa ärsytti kun hanaa hädin tuskin näki ison kaapin alta). Korkeahko huonekorkeus onneksi salli vielä melko korkean välitilan suuresta peilikaapista huolimatta, joten korkeahkolle hanalle jäi mukavasti tilaa. Kätkimme myös peilikaapin sisään yhden pistorasian, niin sähköhammasharjan saa kivasti ladattua katseilta piilossa. :)Kylpyhuoneen "kruununa" on musta suihku, jota ideoin taannoin tässä postauksessa. Tapwellin suihku on kyllä ollut loisto-ostos, vieläkin hykertelen sitä joka kerta. Ylhäältä tuleva sadesuihku on vaan jotenkin maaginen, ja käsisuihkussa on sellainen superpaine, että meikäläisenkin paksu hiuspehko puhdistuu helposti. Toistaiseksi kalkkisaostumatkin ovat pysyneet kurissa, vaikka kyllähän ne kieltämättä mustassa näkyy aika hyvin (tuleepahan puhdistettua useammin!).
Musta hana sen sijaan löytyi edullisemmin Ikean valikoimista. Harmi vain ettei siihen saa bideesuihkua, mutta eipä tuota Espanjassakaan paljoa kaivannut...  Edullisesti löytyi myös allas Tori.fistä vain parilla kympillä, ja allastaso puolestaan lojui Eeron isän nurkissa ylimääräisenä. Alun alkaen haaveilin Bathcon neliskanttisesta Cadiz-altaasta, mutta onneksi tämän altaan fiilis on tarpeeksi lähelle sitä ja hinnaltaankin ilmainen verrattuna tuohon parin sadan euron altaaseen. Monissa jutuissa säästämällä ei tuohon suihkuun satsaaminen tunnu niin pahalta, mutta onneksi sekin saatiin puoleen hintaan Kylpyhuonetukusta.Koska tila on pieni, satsasimme myös valaistukseen. Yhdessä vaiheessa suunnittelimme kylppäriin myös ikkunaa, mutta aikataulusyistä se jäi sitten toteuttamatta...  Vanhassa kylppärissä oli himmeä valo ainoastaan tuossa peilin yläpuolella, ja tila oli todella hämärä ja tunkkainen (kuvat vanhasta kylppäristä ovat reippaasti valotettuja). Niinpä asensimme kattoon kolme kirkasta ja suunnattavaa spottia, ja sen lisäksi vielä kohdevalon peilikaapin yläpuolelle. Tosin kohdevaloa ei paljon tarvitsekaan kun kattovalot ovat niin kirkkaat, mutta halutessaan tilan saa myös hämärämmäksi laittamalle päälle ainoastaan kohdevalon. Mustat valokatkaisimet ja pistorasiat ovat jälleen Schneiderin Renova-sarjasta, kuten muuallakin asunnossa (tosin parissa erikoiskytkimessä oli pakko tyytyä tavallisiin).

Mitäs sanotte muutoksesta? Istuuko vanhaan hevostalliin?


2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...