torstai 12. tammikuuta 2017

Siemennäkkäri

Siemennäkkäri on ollut trendinä jo jonkin aikaa, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla näkkärin tekoa. Sain kuitenkin idean tehdä näkkäriä joululahjoiksi vaihteluna kaikelle makealle. Yhteensä tein kaksi satsia (noin puoli pellillistä molemmat) joista tuli pienet satsit kolmeen näkkäripussiin. Tein myös kokeilumielessä kahdenlaisia näkkäreitä. Suolaa (himalajan kristallisuolaa rouhittuna) laitoin aika reippaasti, jolloin nämä käyvät sipsimäisestä napostelusta. Siementen ansiosta näkkäri on ravintopitoista naposteltavaa, sillä siinä on runsaasti hyviä rasvoja, kuitua, proteiinia ja kivennäisaineita. En jotenkaan onnistunut löytämään sopivia siemeniä kaupasta ja kotona olleet siemenetkin olivat loppuneet, joten käytin näihin salaattisiemensekoitusta jossa oli lisänä kuivattua karpaloa. Karpalo oli kyllä hauska lisä, joka ei muuten olisi tullut mieleen! Makeita sattumia suolaisen seassa. :) Lisäksi laitoin chiansiemeniä. Mutta siis näihin voi laittaa melkeinpä mitä vain, esimerkiksi auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan-, pinjan-, hampun-, chian- ja seesaminsiemeniä.


Siemennäkkäri 
  • 2 munaa
  • 3 rkl peruna- tai maissijauhoa 
  • noin 3 dl erilaisia siemeniä
  • (kuivattua karpaloa)
  • suolaa (myllystä rouhittuna tai karkeaa sormisuolaa) 
Sekoita aineet keskenään ja kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Rouhi päälle suolaa maun mukaan. Paista puolisen tuntia 175 asteessa. Leikkele paloiksi heti paistamisen jälkeen.



Siemennäkkäri (munaton, gluteeniton)
  • 2 dl maissi- tai perunajauhoja (myös esim riisi- tai tattarijauhoa)
  • 2,5 dl siemeniä  
  • (kuivattua karpaloa)
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 dl öljyä
  • suolaa (myllystä rouhittuna tai karkeaa sormisuolaa)
Sekoita kuivat aineet, ja kaada mukaan kiehuva vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi ja tasoita pellille leivinpaperin päälle (käsi pakastepussissa on kätevä). Rouhi päälle suola ja leikkaa esim. taikinapyörällä sopiviin paloihin. Paista 170 asteessa noin tunti.



Lopuksi pakkasin pieniksi paloiksi paloitellut näkkärit leivinpaperiin ja itse tehtyihin paperipusseihin. Päälle liimasin vielä tarra-arkille tulostetut etiketit, jotta lahjansaajien ei tarvinnut kummastella mitä ihmettä pussien sisältö oli. ;D


Jahas näiden kuvien jälkeen pitäneekin pyöräyttää pellillinen tällä kertaa ihan vain meidän syötäväksi...  

Pan crujiente de semillas (por ejemplo para regalar)

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Tätä varmasti täytyy kokeilla! :) Kiitos kivasta ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, valmisteluvaihekin on niin nopea ettei ehdi kissaa sanoa! :)

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...