tiistai 31. heinäkuuta 2018

Pastaa väriteemalla

Olinpa yhtenä päivänä aikeissa tehdää kasviswokkia, mutta huomasinkin, että kaapista löytyi uusia Torinon kasvispastoja. Ajattelin, että turhaa ostan nuudelipakettia entisestään täyteen kuiva-ainekaappiin. Hetken raavin päätäni, että mitä pastasta sitten keksisi, kun jääkaapista löytyy lähinnä aineksia wokkiin. Tajusin, että mulla on hirveän suppea ajatus siitä, mitä pastan kanssa voi ylipäätään tarjota. Kastikkeen pitäisi olla kermapohjainen tai tomaattipohjainen, ja ei kai nyt parsakaalia voi pastaan laittaa. Niinpä ajattelin murtaa jäykät ajatukseni, ja tehdä pastaa, joka olisi vähän kuin wokin ja pastan risteytys. Ainekset ideoin puolestaan pastan värin pohjalta, ja muutoin menin aika fiilispohjalta. Ja näistähän tuli yllättävän onnistuneita!


Vihreä pasta:
  • Torino parsakaalipastaa
  • sitruunapestoa
  • tuoretta pinaattia
  • parsakaalia pieneksi pilkottuna
  • sipulia
  • (pakaste)herneitä
  • suolaa, pippuria 
  • (tarjoiluun ricotta-juustoa)
Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Kuullota sipuli ja parsakaali. Sekoita mukaan herneet, pinaatti ja keitetty pasta. Mausta pestolla, suolalla ja pippurilla. 



Oranssi pasta:
  • Torino porkkanapastaa
  • porkkanaa pieneksi kuutioituna
  • keltaisia tomaatteja
  • pieni purkki tomaattisosetta (esim. Pirkka yrttinen 135g)
  • sipulia
  • oranssi paprika
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • paketti tofua
  • loraus sitruunamehua
  • suolaa, pippuria, mausteita maun mukaan

Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä. Paista ja mausta pieneksi kuutioitu tofu (käytin mm. paprikajauhetta ja suolaa). Siirrä tofu lautaselle odottamaan. Kuullota sipuli ja porkkanakuutiot. Lisää mukaan pieneksi pilkottu paprika ja tomaatit. Lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit, tomaattisose ja mausteet. Hauduta hetki, ja sekoita mukaan keitetty pasta ja tofukuutiot.



Violetti pasta:
  • Torino punajuuripastaa
  • punasipulia
  • punakaalia
  • punajuurta raastettuna
  • kidneypapuja (säilyke)
  • (omenaa)
  • (arrabiattapestoa) 
  • suolaa, pippuria, (sokeria), mausteita maun mukaan

Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä.  Kuullota punasipuli, ja lisää pannulle pieneksi pilkottu punakaali sekä punajuuriraaste. Itse lisäsin loppuvaiheessa myös (väriteemasta poiketen) hieman omenaa tuomaan hapokkuutta ja makeutta. Lisää huuhdotut kidneypavut ja mausta – itse sekoitin mukaan hieman arrabiattapestoa tuomaan pientä tulisuutta, sekä sokeria korostamaan punajuuren makeutta. Sekoita lopuksi mukaan keitetty pasta.

Pasta en tres colores.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...