tiistai 4. syyskuuta 2018

5x elokuu

Elokuu sujahti ohi aika vauhdikkaasti, yhtäkkiä onkin jo syksy – sääkin muuttui aika radikaalisti heti kuun vaihteessa. Perjantaina luvattiin lauantaiksi vielä nättiä ilmaa, ja meillä oli tarkoitus mennä Piikkiön Linnavuorelle polkujuoksemaan. Kuinka ollakaan satoikin vettä koko päivän, ja kyllä, me olemme sokerista tehtyjä ja jänistimme. Eli kyllä, ajoimme Linnavuoren kupeeseen, hyppäsimme autosta ulos vain todetaksemme että ei pysty. Onneksi sunnuntaina oli jälleen lähestulkoon kesäkelit, ja juoksu sujui aikalailla mukavammin. Ah nytkin tuolla on shortsikeli, jatkuisipa lämpimät kelit vielä pitkään vaikka salaa vähän haikailenkin pehmoisten neuleiden perään...
Elokuu piti sisällään yhtä jos toista mukavaa puuhastelua. Tosin kaiken kivan keskellä on fiilistä varjostanut eräs ikävä tapahtuma, jonka yksityiskohtiin en viitsi blogissa mennä. Sanonpa vaan, että kaikenlaisia ihmisiä sitä onkin olemassa! Toivottavasti nyt voisi jo unohtaa koko jutun ja jatkaa eteenpäin.
Muutoin elokuu on kyllä ollut tosi huikea, mutta tavallaan on kuitenkin ihan kivaa kun arki alkaa. Ei tarvitse tuntea painetta siitä, mitä kivaa tekisimme lomalla, ja muutoinkin alkaa varmaan taas löytyä rytmi kaikelle tekemiselle. Pari ensimmäistä viikkoa elokuusta vierähti Norjassa (lue reissupäiväkirjan osa1 ja osa 2 – lisää juttuja tulossa pian!), ja tuo aika tuntui hirveän pitkältä kun näki ja koki niin paljon kaikenlaista, kun taas kuun loppupuoli hujahti pikakelauksella. Elokuusta jäi mieleen ainakin:

Visiitti Suomenlinnassa
Vierailu Helsingissä sekä useampikin Helsingin museokohde oli kesän todo-listalla. (Olihan siellä listalla myös jälleen se Porvoon visiitti, ehkä ensi kesänä sitten...) Yhden päivän aikana emme kuitenkaan ehtineet kuin koluta Suomenlinnan aluetta ja käydä syömässä. Suomenlinnassa emme olleet kumpikaan käyneet aiemmin, joten aikaa tuonne sai kyllä uppoamaan. Alueen kiertämisen jälkeen menimme lelumuseoon, jonka tarinoihin unohduin ihan liian pitkäksi aikaa. Hui miten pelottavia ovat jotkut nuket ja lelut joskus olleet! Toisaalta entisajan arkielämä on aina niin kiehtovaa, ja lelut ovat mitä parhain heijastuspinta kustakin aikakaudesta. Hauska oli myös bongailla äidin leluaarteista tuttuja juttuja, kuten Martta-nukkeja, peltileluja, fauneja...
Varsinaiseen Suomenlinnan museoon meillä ei jäänytkään kovin paljon aikaa, mutta onneksi museo ei ollut kovin iso. Museon yläkerrassa oli huisin mielenkiintoisia juttuja arkkitehtuurista ja vanhasta rakennusperinteestä – sen osion kolusin kyllä sotahistoriaa paljon tarkemmin. ;)

Luonnonpäivä 
Suomen luonnonpäivänä emme aikomuksistamme huolimatta ehtineet luontoon, mutta illalla piipahdimme Ruissalon telakalla, jossa oli Suomen Luonnonsuojeluliiton 80-vuotisjuhlapäivän kunniaksi ohjelmaa. Söimme pizzat Sergios al Maressa (on muuten mahtavan hieno miljöö!), josta siirryimme kuuntelemaan juhlakonserttia. Koomikko Iikka Kiven jutut osui ja upposi, ja illan kruunasi Egotripin keikka. Oli kyllä tosi hyvin järjestetty tapahtuma – ja vielä ihan ilmainen!



Hurvittelemassa Linnanmäellä
Ensimmäiseltä Helsingin visiitiltä Eeroa jäi kaihertamaan, kun emme ehtineet ollenkaan shoppailla tai kierrellä kaupunkia. Niinpä lähdimme extempore uudelleen Helsinkiin. Sää vain muuttui yhtä extempore auringon paisteesta sateeksi. Kiertelimme muutamia kauppoja ja odottelimme taivaan kirkastumista. Onneksi sade lakkasi sopivasti juuri kuin Linnanmäki avasi ovensa, joten pääsimme sielläkin käymään. Harmaana arkipäivänä ihmisiä oli vain kourallinen, joten huvipuisto oli lähes tyhjä eikä mihinkään tarvinnut jonottaa. Kävimme maailmanpyörässä, vanhassa puisessa vuoristoradassa, Salamassa sekä ilmaisessa 4D-sukelluskellossa.



Kodin fiksailuja
Saimme vihdoin aikaiseksi tilattua lasin keittiön tiiliseinän suojaksi. Tosin sen paikoilleen saaminen ei taas ollut aivan niin yksinkertaista, kuin voisi luulla. Jo pelkästään painavan lasin nostaminen paikoilleen ahtaassa tilassa oli oma temppunsa ja sen taaplaaminen epätasaiselle ja vinolle seinälle toinen mokoma. Tason reunalista on ollut nyt jo kaksi vuotta irtonaisena odottamassa lasia, ja nyt sitäkin piti vielä hieman kaventaa sekä kaivaa siihen ura lasin tukena olevaa alumiinilistaa varten. Ja kun lista oli vihdoin paikoillaan, se piti vielä öljytä. Samassa hötäkässä päätimme öljytä keittiön tasot kokonaan – kuten myös kaikki muutkin kodin tasot. Olipa siinä pikkuhässäkkä päällä kun ei ollut mitään paikkaa, mihin laskea tavarat – ja tokihan Peppi oli myös innoissaan lipsimässä pellavaöljyllä öljyttyä olohuoneen matalia pöytiä... Eikä lasiprojekti tullut oikeastaan vieläkään valmiiksi, sillä yksi keittiön hyllyistä piti irrottaa sen tieltä, ja nyt pitäisi miettiä sen kiinnitys hieman uusiksi. Lasiprojektin lisäksi olimme vähällä saada kylpyhuoneen jalkalistankin vihdoin paikoilleen, mutta eipä oikeanlaista listaa sitten löytynytkään mistään. Etsintä ja tuumailu jatkuu siis.


Jäähyväiset grillikaudelle
Koska kaveriporukastamme lähes kaikki olivat lomalla tai starttaamassa opiskeluja (eli lomalla), päätimme pitää pienimuotoiset grillibileet tiistai-iltana. Näillä näkymin grilli kuumeni viimeistä kertaa, ja tuli syötyä viimeiset makkarat, maissit, vartaat ja halloumit. Ja jo pienen ikuisuuden meidän on pitänyt kokeilla jättikatkarapujen grillaamista, niin niitäkin tuli nyt vihdoin ja viimein kokeiltua. Grillailujen jälkeen piipahdimme vielä jokilaivoilla ihastelemassa pimenevää iltaa, näissä ensimmäisissä hämärissä illoissa on kyllä tunnelmaa!


Cinco recuerdos de agosto.
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3