Crème brûléesta ylijääneistä valkuaisista keksin pyöräyttää suklaamarenkia. Aika helppoa herkkua makeanhimoon! Surrur vaan ja uuniin! Tosin en malttanut pitää tarpeeksi kauan uunissa, joten nämä jäivät vähän tällaisiksi pehmeiksi ruttumarengeiksi kun ne jäähtyessään hieman lässähtivät. Ulkonäöstä huolimatta maku oli kuitenkin hyvä. Ensi kerralla maltan ehkä pitää kauemmin uunissa, jolloin ulkonäkökin on ehkä hieman kuvauksellisempi...
Ohje (pellillinen pieniä marenkeja):
4 kananmunan valkuaista
n. 12 rkl sokeria
n. 1 rkl kaakaojauhetta tai sulatettua suklaata
Vatkaa valkuaisia ja sokeria noin 10–15 minuuttia, kunnes vaahto on valkoista ja kovaa. Sokeri pitäisi itse asiassa lisätä pikkuhiljaa valkuaisen joukkoon, mutta mä tohinoissani läiskäytin kaikki kerralla. Sekoita lopuksi suklaa tai kaakaojauhe kevyesti joukkoon, jolloin marenki jää marmoroiduksi. Lusikoi tai pursota pellille. Pursottamalla kaakao sekoittui turhan paljon marenkiin, joten lusikoimalla saisi varmasti hauskemman näköisiä. Paista 120 asteessa, vähintään 70 minuuttia, riippuen millaisen koostumuksen haluat.
- Hansu
Rakastan uusia herkkureseptejä! Ihana blogi sulla muutenkin :) Liityin lukijaks, liitythän säkin mun :)
VastaaPoistaJee kivaa, tervetuloa! :) Käynkin heti kurkkimassa sun blogia!
PoistaSiis aivan uskomattoman ihana ulkoasu siulla!
VastaaPoistaVoi kiitos! :) Ei sullakaan hullumman näköinen ole :)
Poista