tiistai 17. joulukuuta 2013

Niin pieniä sieniä

Olen aina ollut aavistuksen sienivammainen, mutta tänä syksynä asiaan on tullut huomattavaa edistystä, noinko se vanhankin koira uusia temppua sitten vain oppii... Tykkään kyllä sienten mausta noin niin kuin pääasiassa (etenkin kanttarellit on ihan namskis), mutta jotenkin se niiden limaisen kumimainen suuntuntuma nostattaa välillä karvat pystyyn. Ainakin ne vaativat runsaasti kermaa ympärilleen... Limaisuudesta viis, tänä syksynä olen innostunut kokkailemaan suppilovahverorisottoa, herkkusieni-pekonipastaa ja suppilovahverokeittoa.

Ajatuksena oli rohkeasti tehdä ihan vain herkkusienipastaa, mutta sitten jänistin kuitenkin ja lisäsin joukkoon vähän pekonia.

Herkkusieni-pekonipasta neljälle:
täysjyväspagettia
200 g herkkusieniä
140 g pekonia
2 dl kevytkermaa
50 g kanttarellituorejuustoa
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 dl valkoviiniä
nokare voita
persiljaa, mustapippuria, suolaa
parmesania

Kiehauta spagetti suolalla maustetussa vedessä. Pilko pekoni, herkkusienet ja sipuli. Kuullota sipuleita ja sieniä voissa kunnes enin neste on haihtunut. Lisää valkoviini ja paista kunnes viini on haihtunut. Lisää pekonit ja paista kypsiksi. Lisää valkosipuli, kerma ja nokare kanttarellituorejuustoa tuomaan lisää sienimäisyyttä. Mausta mustapippurilla ja persiljalla. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon ja anna muhia hetken. Viimeistele parmesanilla.

Arkistojen kätköihin oli unohtunut myös suppilovahverokeitto, joka on ehkä maailman helpoin ja maukkain keitto. 


Suppilovahverokeitto kahdelle:
n. 200–300 g suppilovahveroita
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
nokare voita
1 lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
n. 5–6 dl vettä
n. 50 g kanttarellituorejuustoa
1–2 dl kermaa
persiljaa tai timjamia, mustapippuria

Kuullota kattilassa sipuleita ja sieniä voissa kunnes enin neste on haihtunut. Sekoita joukkoon vehnäjauho. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Kiehauta hetki ja lisää tuorejuusto. Lisää kerma ja mausteet.

Sieneisiä hetkiä!

- Hansu

PS. Oli muuten 100. postaus tämä, ohhoh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3