perjantai 28. maaliskuuta 2014

Michelin-muonaa maistelemassa



Pitipä sitten käydä testaamassa Salamancan Michelin-ravintola Víctor Gutiérrez kun kerran täällä ollaan. Pöytä oli varattuna puoli yhdeksältä, eli täkäläiseen aikaan melko varhain illallista ajatellen. Ajalla ei kuitenkaan ollut väliä, sillä olimme illan ainoat asiakkaat ja saimme nauttia pokkuroinnista ihan keskenämme. Listalta sai tilata erikseen annoksia tai valita valmiin menun, joita oli kolme erisuuruista ja -hintaista. Valitsimme halvimman 36 euron menun viineineen, Menú Víctor Cíclicon.



Alkupalan alkupalaksi saimme sipsejä. Eipä ihan olisi odottanut sipsejä saavansa Michelin-ravintolassa... No olihan ne hieman normaalia erikoisempia: huokoisia, suuria sipsejä männynneulaspedillä. Varsinaisena alkupalana oli oliiviöljyä erilaisella struktuurilla. Lautasella oli ripaus pinaattia, tomaattia, tonnikalaa sekä oliiviöljyjauhetta, joiden sekaan lorautettiin vielä hienonhienoa oliiviöljyä. Komeus nautittiin leivän kera (onneksi koko leipäpala ei ollut kerennyt kadota parempiin suihin ennen alkuruokaa!).



Seuraavaksi vuorossa oli jälkiruoalta näyttäviä pieniä leivoksia, joissa yhdistyi makea, suolainen ja hapan. Oli guacamoletäytteisiä Oreo-keksejä, pikkuruisia kuppikakkusia kalakoristeella ja suolaisella suklaamoussella täytettyjä valkosuklaakeksejä. Tämän jälkeen tarjoiltiin kiinteän ja nestemäisen rajoilla oleva 65-asteinen muna sienimoussella leivän kera.


Varsinaisena pääruokana oli ensin kummeliturskaa itujen, mison ja ilmeisesti kanelin kera. Tämän jälkeen vuorossa oli supermureaa porsasta rapeine nahkoineen omenakastikkeella. Komeuden kruunasi jälkiruoka, joka koostui punajuuri- ja mansikkajäädykkeestä, vadelmasta ja mansikkavaahdosta. Lopuksi nautittiin vielä superhyvät kahvit minikakkusten ja tryffeleiden kera.



Vaikka menu oli vaihtoehtoista pienin ja annokset hienostoruualle tyypilisesti melko pieniä, sai mahansa (jopa minä hotohotkailija) ihan sopivasti täyteen. Ei siis tarvinnut turvautua tapaksiin tai mäkkäriin kotimatkalla. Hiilariövereiltä vältyttiin eikä silti nälkäisenä tarvinnut nukkumaan mennä. En kuitenkaan ihan supernälkäisenä suosittele moiseen finediningiin menoa... ;)


Cuando estamos en Salamanca, teníamos que probar el restaurante Víctor Gutiérrez de la guía Michelin. Tomamos un menú de 36 euros (por una persona) que se llamó Víctor Cíclico. Antes de entremés comimos algo similar que patatas fritas. Para entremés comimos degustación de aceite: un poco espinacas, tomate y atún con polvo de aceite y aceite de oliva. Después comimos pasteles pequeños con sabor salado, acido y dulce, por ejemplo galletas de Oreo rellenadas con guacamole. Para segundo plato comimos merluza con brotes, miso y canela. Después de la merluza comimos cochinillo confitado con manzana reineta. Para postre comimos parfait de fresa y remolacha con fresas y frambuesa. La comida estaba muy rica, y para mi sorpresa estaba satisfecha después del menú.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

Kommentit piristävät päivää aina! <3