lauantai 10. tammikuuta 2015

3X Soppa punaisin linssein

Vihreiden linssien jälkeen lupasin palailla punaisin linssein, ja tässä näitä lempparisoppia olisi ihan kolmin kappalein.

Punainen linssikeitto (n.6 annosta)
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 porkkanaa
  • puolikas varsiselleri
  • 1 sipuli
  • 500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • 1 rkl currya
  • 1-2 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • noin litra vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota

Pilko sipuli, porkkanat ja selleri. Kuullota sipuleita kattilassa ja lisää muut kasvikset. Kuullota kasvikset ja lisää tomaattimurska. Lisää vesi, liemikuutiot ja mausteet. Kiehauta ja lisää linssit. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.


Astetta täyteläisemmän ja itämaisemman keitosta saa muutamalla variaatiolla:

Intialaistyyppinen linssikeitto (n.6 annosta)
  • 1 paprika
  • 1 chili
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 500 g paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa
  • n. litra vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 1–2 rkl punaista currytahnaa
  • (3–4 rkl mango-chilisoosia, jota löytyi jääkaapin perukoilta)
  • tölkki kookosmaitoa

Pilko vihannekset. Kuullota sipuli, valkosipuli sekä chili ja lisää joukkoon loput vihannekset. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Kiehauta ja lisää linssit. Keitä muutama minuutti, lisää kookosmaito, curry ja muut mahdolliset mausteet. Anna kiehahtaa.


Sosekeittoihin linsseistä saa myös oivan proteiinilisän. Linssit voi lisätä kasvisten joukkoon porisemaan ja soseuttaa muiden ainesten joukossa. Esimerkiksi tähän keittoon linssit ovat oiva lisä. Lisätwistiä saa lisäämällä ruokakerman sijasta kookosmaitoa, tai lisäämällä ruokakerman kaveriksi kookosjauhetta.




Me enamoré de las lentejas verdes en España y cuando volví a Finlandia probé lentejas rojas. Las me gustan con tomate triturado y verduras y a veces con leche de coco.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3