lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen pikantti bataattikeitto

Pääsiäisen kunniaksi keittelin lounaskeitoksi pirteän keltaista bataattikeittoa. Mausteeksi kasvissoppa sai tällä kertaa hieman eksoottisempia makuja ja ai että tuli hyvää. Lounaan kruunasi vielä mämmi vaniljakastikkeella, mmmm....



Noin neljälle:
  • Yksi iso bataatti / kaksi pienempää
  • 2–3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 chili
  • 1 iso sipuli
  • palanen inkivääriä / 1–2 tl inkivääritahnaa
  • loraus kookosmaitoa
  • kasvisliemikuutio
  • 1 rkl currya
  • suolaa
  • (proteiiniksi punaisia linssejä)
  • ruokaöljyä paistamiseen

Pilko sipuli ja muut vihannekset. Kuullota sipulia ruokaöljyssä. Kun sipuli on kuullottunut, lisää joukkoon kasvikset ja paista niitä hetki. Lisää vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon myös kasvisliemikuutio ja curry. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Tässä välissä voi lisätä linssit, mikäli haluaa. Linssien kanssa kannattaa lisätä jonkin verran vettä. Anna porista vielä noin 5–10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito. Kiehauta vielä hetki ja lisää suolaa, mikäli tarpeellista.


Maukasta pääsiäistä kaikille!

Cociné una sopa picante de batatas para la Pascua.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3