perjantai 22. toukokuuta 2015

Langkawin lämpöä


Täällä on nyt vajaa viikko jo hikoiltu Langkawin lämmössä. Ja me kun luultiin, että siellä KL:n betoniviidakossa olisi ollut kuumempaa... KL:n aurinko ei myös näkynyt iholla mitenkään mutta täällä paloin heti. Rasvaa kyllä oli, mutta kun sen hikoaa jatkuvasti pois... (Tosin opimme jo, että puolilta päivin on ihan oikeasti syytä pysytellä poissa rannalta. Siellä sulaa.) Sunnuntaina suuntaammekin jo Penangille, toivottavasti saan sitä ennen lisää Langkawin kuulumisia jaettua (kuvia olisi vaikka kuinka!), sillä netti toimii hotellilla hyvin vaihtelevasti.

Cenang -rannan pääkatua

Asustelemme tosiaan tällaisessa "mökkikylässä", T-star Cottagessa. On kyllä niin kodikas ja sympaattinen paikka! Aamuisin herätään tömistelyyn, kun apinat lirputtavat pitkin kattoja saaliineen karkuun. Ei tosiaan parane jättää mitään valvomatta terassille, sillä tätä kirjoittaessa lähti juuri tyhjä kolatölkki apinan matkaan. Kylppärin ikkuna avautuu viidakkoon, jossa apinat temmeltävät. Kylppäri on muutenkin aika symppis, sillä lattia on peitetty pienillä pyöreillä kivillä, joita peittää muutama lankku. Tosin kylppärin kosteudessa vaanii muun muassa gekkoja, joten ovi on pidettävä visusti kiinni. Hyttyset hieman kiusaavat etenkin öisin, mutta onneksi respasta sai hyttysverkon vuokrattua.Läheinen pienempi ranta (Tengah-rannan pienempi ranta) on mukavan rauhallinen. Eipä siellä juuri ketään meidän lisäksi hengaile. Kävimme iltakävelyllä myös suosituimmalla Pantai Cenang -rannalla, jossa vipinää riittikin sitten enemmän. Mikään sesonkiaika ei taida nyt olla käynnissä, mutta jonkin verran myös muita länkkäreitä on nykynyt. Enimmäkseen täällä kyllä on malesialaisia tai muita aasialaisia ainakin tällä hetkellä, sekä jonkin verran turisteja muista muslimimaista.

Pantai Tengah

Meininki saarella on todella letkeä, ja hyvää ja halpaa ruokaa löytyy, eikä mitään pahemmin tuputeta. Meidän ateriat on kalleimmillaankin (alkupalat, pääruoka) maksanut yhteensä noin 10 euroa. Koko saarihan on verovapaata aluetta, eli halvalla täältä saisi tupakkaa ja alkoholia. Sen kaltaista turismia ei onneksi ainakaan nyt täällä ole, eikä muutenkaan mitään bilepaikkoja täältä pahemmin löydy.

Pantai Cenang
Tiger prawn, 200:n gramman katkarapu
Letkeä aamupalapaikka

Lähinnä tänne tultiin vain chillailemaan, mutta yllättävän paljon täällä riittäisi tekemistä. Heti ensimmäiseksi kävimme päänähtävyydellä eli menimme Cable Car -vaijerihissillä ylös vuorelle. Lisäksi kävimme saarihyppelyreissulla, eli kiersimme veneellä muutamia lähisaaria. Alkuepäilyt turistimassoista ja possujunista olivat turhia, sillä reissu osoittautui yllättävän kivaksi eikä hintakaan ollut paha (35RM per nenu). Tänään taasen päristelimme skootterilla ympäri saarta. Sepä vasta hauskaa hommaa olikin! Josko sitten huomenna malttaisi harrastaa sitä chillailua mikäli vaan sää suosii. Tänään tuli ensimmäinen sade (näin sadekaudella) ja sitä satoikin sitten kaatamalla vajaan tunnin. Parahiksi tosin ehdimme juuri krokotiilipuistoon, jossa pitelimme sadetta teh tarik -kupposten ääressä ja ehdimme juuri näkemään krokojen ruokintahetken.

Ahora estamos en la isla de Langkawi. Hace demasiado calor pero la isla y su naturaleza son muy bonitas.

Besos, Hansu

2 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunista, ei noita maisemia taida päästä paikan päälle ihailemaan? Eikö apinat tunge tykö?

  ems

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hotellin apinat säikkyy kun lähelle koittaa mennä, mutta yhdellä rannalla tulivat härkisti tonkimaan reppuja (ei meidän) eivätkä hätkähtäneet mistään...

   Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...