maanantai 8. elokuuta 2016

Alakerran räjäytys

Jee meillä on vihdoin yläkerrassa sähköt ja valo! Eli yläkerta alkaa olemaan aika hyvällä mallilla ja siitä saankin pian napata jo "jälkeen"-kuvat. Remontti onkin siirtynyt yhä enemmän alakertaan. Alakerrasta saatiin parissa päivässä purettua tarvittavat jutut, ja nyt näky on kuin pommin jäljiltä.

Keittiö odottelemassa uutta omistajaansa
Keittiö lähti ja vain laatat jäi

Keittiö meni kokonaisena kaupaksi Tori.fissä, jonka jälkeen saimmekin ryhtyä kaatamaan vessan seinää. Seinät oli siis purettava koska halusimme korottaa vessan huonekorkeutta 205 sentistä noin 230-senttiseksi. Eerokin haluaa kuulemma mahtua kampaamaan hiuksia siellä... Vessan kattoa purkaessa huomasimme laattakerroksia olevan kaksi, joten purkamalla seinät säästyisimme ainakin hieman laattojen piikkaamiselta. Seiniä purkaessa huomasimme lisäksi seinien alaosan olevan kosteudesta mustuneita, joten eiköhän ne ollut aikakin purkaa pois. Ja tottakai seinät olivat aivan vinot joka suuntaan, ja laatoitus myös sen mukainen...

Purettu sauna. Vessa oli ennen saunan paikalla, ja seinien alta löytyi jäännöksiä "muovilaatasta"
Kylppärin seinät olivat joka suuntaan vinot ja lattian kaadot tehty väärin (vesi valui poispäin viemäristä)
Kosteutta näkyvissä (ja "kaunis" entisen keittiön lattia)

Vesi piti tietenkin katkaista, jotta putket ja vesikalusteet sai purettua. Eeron isä nikkaroi onneksi tilalle aivan mahtavan vesipisteen. Lisäksi nurkassa nököttää edellisiltä asukkailta jäänyt seinäkaappi, joka käsittää meidän keittiön eli kahvinkeittimen ja välipalatarvikkeet. Jääkaapin tilalle tuli minikokoinen matkajääkaappi, jossa mahtuu sopivasti viilentämään kivennäisvesipullon ja kahvimaidon. Mitä sitä muuta nyt tarvitsisikaan?


Keittiön jäljiltä seinälle jäi myös välitilan kaakelit. Osa niistä oli kiinni kipsilevyssä ja osa lastulevyssä. Kipsilevy irtosi paloina laattojen mukana, ja käsin nakuttelin sitä yhden päivän irti. Oli muuten sormet hellänä illalla ja seuraavana päivänä! Kipsilevyn poiston jälkeen saikin repiä isomman lastulevyn seinästä. Innolla odotimme löytävämme sen takaa yhtä hienon tiilipiipun kuin yläkerrassa, mutta piippu olikin purettu pois. Jäljellä oli vain mustunut aukko sekä omintakeinen (ja homeinen) viritelmä, jolla piippu oli tukittu liesituulettimen aukon alapuolelta.


Lastulevyn takaa paljastui mustunut aukko
Muutama metri sähköjohtoa tuli seinien sisästä

Samalla vaivalla meni sähkötkin uusiksi. Vessan yläpuolella olleen koteloinnin takaata pilkisti poistoilmaputki sekä yläkerran piipun reuna. Aikansa kun piipun reunaa tökki sähköputkella, niin saatiin putket läpi ja vietyä sähköjohdot yläkerrasta alakerran uuteen sähkökaappiin. Toistaiseksi kaikki on mennyt yllättävän mutkattomasti, ja ainoa suurempi yllätys on tuo piipun kraateri seinässä. Eipä tässä enää suurempia yllätyksiä pitäisikään ilmaantua... kai?

La demolición de las paredes de la planta baja.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...