maanantai 29. elokuuta 2016

Muinaistulien yö

Osallistuimme lauantaina ensimmäistä kertaa Muinaistulien yöhön ja matkasimme Vepsän saarelle. Ennen lähtöä täytimme mahamme Rantakertun antimilla ja päätimme jokilaivakauden Espositolla. Olen pitkään halunnut käydä Espositolla, sillä se on mielestäni ehkä tunnelmallisin jokilaiva ja jotenkin olen aina onnistunut välttämään sen Aatussa ja muissa jokilaivatapahtumissa. Tuollapäin jokirantaa ei muutenkaan tule liikuttua kovin paljon, joten nyt oli oiva tilaisuus vierailla vihdoin Espositolla. :)

Hirveä myrskytuuli riepotteli koko lauantain ja olimme jo perumassa koko reissua. Vepsään liikennöivää M/S Lilyä haltioivalta Rositalta kuitenkin kerrottiin, että paatti oli seilannut ongelmitta koko päivän ja tuulen pitäisi laantua iltaa kohden. Ja totta tosiaan, kuin taikaiskusta tuuli laantui heti kun pääsimme keskustaan ja ilta oli mitä kaunein!


Saavuimme Vepsään auringon laskiessa, ja ensimmäiseksi oli suunnattava saaren näköalakukkulalle. Viime reissulla Eeroa jäi kaivelemaan kun emme kukkulalla käyneet, joten nyt sinne oli päästävä. Tosin kauan emme ehtineet maisemia ihailla, jotta ehdimme kavuta kukkulalta alas viimeisten auringonsäteiden valossa. Alas päästyämme etsimme viime kerralla hyväksi havaitun grillipaikan, mutta sen oli jo vallannut railakas joukko juhlijoita. Onneksi löysimme rauhallisemman grillipaikan läheltä uimarantaa, sillä se oli loistava paikka ihailla ilotulitusta. Ja oli muuten todella hieno ilotulitus, varmaan hienoin koskaan näkemäni! Tunnelmakin oli jokseenkin erilainen, sillä enpä muista ennen katselleeni ilotulitusta suoraan ylöspäin pilkkopimeässä tähtitaivaan alla – samalla syöden grillattua maissia. 

Muinaistulien yö päättää veneily- ja huvilakauden. Meillä ei ole venettä tai huvilaa, sen sijaan hyvästelimmekin grillikauden grillaamalla makkarat ja edellisestä grilli-illasta ylijääneet maissit. Hyvästelimme myös jokilaivakauden ja pohdimme, mitä kaikkea tänä kesänä jäikään kokematta. (Ensi kesän lista on melko pitkä: Jakke-jokilautta, paljuvene, Låna-vene, Lotto-sauna, telttailu Vepsässä...) Ilmeisen monelle Muinaistulien yö näytti olevan alkoholin täytteinen bileilta, mutta pidin kyllä paljon enemmän meidän tavastamme hiljentyä luonnonhelmaan (sen mitä muiden rellestykseltä nyt pystyi, toisaalta kauempaa kumpuava musiikki toi vain kontrastia luonnon hiljaisuudelle), tuijotella nuotion liekkiä, katsoa kun kesän aurinko painuu mailleen ja heittää jäähyväiset kesälle.

La noche de las luces antiguas.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...