perjantai 5. elokuuta 2016

Helppo ja herkullinen chililohi


Mainitsinkin jo, että olen innostunut yhdistämään lohen kaveriksi aasialaisia makuja. Teriyakilohesta vinkkasin täällä, ja nyt olisi vuorossa chilipaahdettua lohta hapanimeläkastikkeessa bataattipedillä. Pilkoin bataatit uunipellille, maustoin hieman suolalla, pippurilla ja öljyllä, ja annoin bataattipalojen lämmitellä noin 220-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Tällä välin kiehautin hapanimeläkastikkeen. Lopuksi siirsin lähes jo kypsät bataatit pellin toiseen reunaan ja lätkäisin lohen toiselle puolelle peltiä. Lohen päälle rapsautin suolaa, pippuria sekä hieman chilijauhetta, ja ripottelin päälle chilin paloja. Koko komeus sai muhia uunissa vielä 10-15 minuuttia. Helppoa ja hyvää!



Hapanimeläkastike:
  • n. 2 dl vettä
  • 3 tl sokeria
  • n. 1 rkl valkoviinietikkaa
  • n. 1 rkl soijakastiketta
  • n. 1-2 rkl ketsuppia
  • chiliä maun mukaan
  • n. 1 tl maissi- tai perunajauhoa 
Sekoita aineet kattilassa ja kiehauta. Maista, ja lisää makeutta, suolaisuuta tai happamuutta maun mukaan.



Salmón y batatas con salsa agridulce.
Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3