maanantai 28. elokuuta 2017

Lohturuokaa: savulohipastaa, sienikeittoa ja mustikkapiirakkaa

Viime viikolla jatkoin hyggeilyn merkeissä tekemällä oikein kunnon lohturuokia. Kokkasin oikein ison satsin savulohipastaa, jota en muista tehneeni vuosiin. Ohjeen julkaisin täällä joskus kauan sitten. Ah tuosta ei paljoa pasta parane! Kastikkeen mausteena toimi tällä kertaa iso kasa tuoretta persiljaa pihalta sekä kuivattu tilli, eipä savulohi paljoa kaverikseen kaipaa.



Viime sunnuntaina poimituista sienistä sain vihdoin viime tingassa keiteltyä sopan, läheltä piti etteivät sienet ehtineet pilaantua kun joka ilta oli jotenkin niin paljon hommaa. Tuokin resepti on blogissa jo vilahtanut aiemmin, mutta tässä nyt vielä uudestaan kun en itsekään ikinä sitä täältä löydä. Perusresepti, jolla ei voi mennä pieleen. Tosin en kovin paljon mittaillut mitään, että en kyllä täysin mene takuuseen ainesten suhteista. ;) Jälkiruuaksi pyöräytin viellä mustikkapiirakan, joka oli vähän liiankin helppo- ja nopeatekoinen. Täytynee tehdä toistekin vaikkapa omenoista...



Sienikeitto 4:lle
  • n. 0,5 l pilkottuja kantarelleja/suppilovahveroita/mitä vain hyviä sieniä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • hieman voita
  • n. 5 dl vettä
  • n. 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl lihaliemijauhetta (luomu)
  • 2 dl kuohukermaa
  • persiljaa, timjamia
  • mustapippuria, (suolaa)

Kuullota sipuleita kullankeltaisiksi nokareessa voita, ja lisää sitten sienet pannulle. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon huolellisesti vehnäjauho ja lisää vesi. Anna hetken kiehua, mausta ja lisää lopuksi kerma. 



Kaurainen mustikkapiirakka
  • 150g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • mustikoita
  • (ruoko)sokeria siroteltuna mustikoiden päälle
Sekoita voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Taputtele taikina voideltuun vuokaan (pakastepussi kädessä on kätevä). Mulla oli 27-senttinen vuoka, mutta taikinaa tuli ehkä turhan ohuelti, joten pienempi vuoka voi olla paikallaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera, mmm...

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...