keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Syksyn punainen linssipata


Hyytävä tuuli vihmoo ulkona, ja kotimaiset juurekset ovat näinä hetkinä parhaimmillaan, joten mikäpä lämmittäisi paremmin (ja terveellisemmin) kuin tämä vegaaninen linssi-juurespata.

Iso vuoallinen linssi-juurespataa: 
  • 3-4 dl linssejä
  • puolikas pieni lanttu
  • 2 palsternakkaa
  • pieni nauris
  • 2 keskikokoista punajuurta
  • 2-3 porkkanaa
  • 2 tlk tomaattimurskaa (Pirkka yrttinen 👌) + 2 tlk vettä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 2–3 tl kasvisliemijauhetta
  • persiljaa, timjamia

Pilko juurekset pieneksi (mitä pienempi, sen parempi koska kypsyvät nopeammin). Sekoita tomaattimurskaan mausteet ja kaada juuresten päälle. Sekoita mukaan linssit ja vesi. Hauduta uunissa (esim. 200 astetta) noin tunti – mieto lämpö ja pidempi haudutusaika on avain onneen, mutta mun nälänkurninta sai syömään satsista vähän alle tunnin päästä. Tarkista välillä ettei vuoka pääse kuivumaan ja lisää tarvittaessa vettä. Tarjoile kvinoan kanssa tai ihan sellaisenaan. 

Cazuela vegana de verduras de raíz y lentejas.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3