perjantai 31. tammikuuta 2014

Sushia suun täydeltä

Vietimme keskiviikkona kauan suunnitelmissa ollutta sushi-iltaa läksiäisteni merkeissä. Ei ehkä japanilaisjutut ihan mätsännyt Espanjaan, mutta väliäkö sillä. Eiköhän Espanja tule kohta korvitakin ulos... ;)

Yhdessä väsäsimme ison satsin norimakeja ja nigireitä, ja pyöräytin pitkästä aikaa japanilaista munakastakin tamagosusheja varten. Kokeilimme myös ensimmäistä kertaa halstrattuja lohinigireitä, joissa kaasupolttimella paistetaan kevyesti kalan pintaa. Oli muuten hyvää!

Tässä vielä japanilaisen munakkaan ohje:

Tamagoyaki
4 munaa
1 munan keltuainen
2,5 rkl sokeria
1 tl soijaa
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon sokeri, soija ja suola. Sivele pannu kevyesti öljyllä (esim. sudilla tai talouspaperilla) ja kaada 1/3 seoksesta pannulle. Paista miedolla lämmöllä kunnes munakas on melkein hyytynyt. Rullaa munakas rullalle ja siirrä munakaskäärö pannun toiseen reunaan. Sivele hieman lisää öljyä ja lisää jäljellä olevasta munaseoksesta puolet pannulle. Rullaa kun munakas alkaa hyytyä ja siirrä pannun reunaan. Kaada loput seoksesta ja rullaa taas. Paloittele munakasrulla suupaloiksi.


Jälkiruuaksi tein jäätelömocheja, joihin laitan vielä ohjeen myöhemmin!

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3