lauantai 12. huhtikuuta 2014

Casa de las conchas - talo yhtä simpukkaa

Salamancan maamerkkien numero ykkönen taitaa olla Casa de las conchas, simpukkatalo. Talo on erikoinen tyylien risteymä ja se on koristeltu yli 300:lla simpukalla, jotka muodostavat vinottain suoria rivejä. Simpukkatalon rekennutti 1400- ja 1500-lukujen vaihteessa Salamancan yliopiston professori, joka toimi myös la Orden de Santiagon ritarina, mistä erään tarinan mukaan juontuu simpukkatunnus. Talon rakennusta jatkoi prodessorin poika, jonka puolison suvun tunnus oli simpukka, mistä toisen tarinan mukaan simpukat ovat lähtöisin. Simpukoihin liittyy myös monia muita legendoja ja uskomuksia, kuten että jonkin simpukan alta voisi löytää kultakolikoita.
Talon sisällä on sisäpiha koristeellisine parvekkeineen ja pihan keskellä on kaivo. Sisäpihan pohja on rakennettu hieman korkeammalle, jotta vesi pääsi valumaan sen alle ja sitä kautta kaivoon. Sanotaanpa myös, että avoin patio rakennettiin, koska siten paljastui kaunis näkymä Universidad Pontifician torniin. Aikoinaan simpukkatalossa oli myös kaksi tornia, minkä vuoksi katto on epätasainen.

Vuodesta 1993 Casa de las conchas on toiminut kirjastona. Melkoisen erikoiset ja hulppeat puitteet kirjastolle, eipä ihan jokainen pölyinen kirjasammio yllä samaan... Lisäksi pation ylätasanteelta voi bongata erilaisia vaihtuvia näyttelyitä.

Sin duda Casa de las Conchas es el punto de interés turístico número uno en Salamanca. Es un edificio de diferentes estilos como gótico y plateresco. Su fachada está decorada con más de 300 conchas y hay varias teorías sobre la elección de las conchas como elemento ornamental. También la leyenda cuenta que debajo de una de las conchas hay una moneda de oro. En su patio hay una vista hermosa a la Universidad Pontificia y también hay una pozo en el centro del patio. Hoy en día el edificio sirve como biblioteca pública.

Saludos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...