sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sumpit Salamancassa

Joo tiedän, blogeissa ehkä turhin, ärsyttävin ja silti liian usein esiintyvä aihe on aamukahvin esittely. Mutta mä nyt jaan kuitenkin mun joka-aamuisen kahvinautinnon täällä. Kahvi on muutenkin hassu asia. En mä sen mausta niin kovin paljon pidä, mutta silti sitä tulee juotua. Jossakin tenttiviikkojen tiimellyksessä totutin itseni juomaan kahvia joka aamu, kunnes en enää piristynytkään ilman tuota ruskeaa litkua.Ensimmäiset kahvittomat päivät täällä kuluivat melko kivuttomasti, kunnes arki vyöryi päälle ja kahvihammasta alkoi totisesti kolottaa. Vaihtoehtoina oli a) taiteilla kunnon mutteripannukahvit, b) keittää vettä kattilassa pikakahvia varten, c) napata lähikuppilasta café para llevar, d) olla aivan liian laiska tekemään edellä mainittuja ja hankkia vedenkeitin pikakahvia varten. Niin, pienen harkinnan jälkeen päätin investoida 15 euroa Carrefourin vedenkeittimeen, vaikka olin päättänyt että täällä ei mitään ylimääräisiä mukavuuksia hankita. Ehkä paras hankinta ikinä. Ja mikä suomalainen se semmoinen olisi, ettei näyttäisi maailmalle, että me todellakin ollaan eniten kahvia juova kansa.

Ja voi veljet, että kahvi maistuikin hyvältä parin viikon tauon jälkeen! Ja maistuu edelleen, Nescafén Classic -pikakahvi lyö laudalta kaikenmaailman juhlamokat sun muut suodatinsumpit. Eikä iskukuumennettu maitokaan hullumalta maistu kahvin joukossa. (Mainittakoon nyt vielä, että valitsin pikakahvia kaupassa puoli tuntia. Ja puolet ajasta tavasin etikettiä etten vaan vahingossa osta kofeiinitonta.) Myös Carrefourin halpisteetä on kulunut ennätyksellisiä määriä myrskytuulen ulistessa pitkin kämppää...  
No mutta nyt siihen itse asiaan. Ostin mukin. Turistimukin turistikrääsäkaupasta. Meillä kun on kuppeja rajoitetusti ja sen verran tulee lämpimiä juomia hörpittyä, että mulla on oikeastaan koko ajan kuppi varattuna. 

Ja jotenkin mulla on fiilis, että Salamancan turistimuki kädessä on kiva värjötellä viltin alla Turun marraskuisissa hyytävissä illoissa. 

En Finlandia bebemos más café en el mundo por población y por supuesto tengo que beber mucho café aquí. Soy demasiado perezosa para calentar agua para café en la estufa y demasiado tacaña para comprar café para llevar. Así que compré un hervidor eléctrico en Carrefour por 15 euros. Y me gusta mucho el café instantáneo, es mejor que café de filtro finlandés. Además, compré la taza bonita en la tienda turística. Tengo el presentimiento que será muy agradable a beber café o té en la taza con dibujos de Salamanca y recordar días calientes cuando hará muy frío en Finlandia.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...