lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskuulumisia

Täällä on koko viikko vietetty semana santaa eli pyhää viikkoa, mikä tarkoittaa myös lomaa koulusta. Alkuperäisten Granada-suunnitelmien kariutuessa jäin tylsänä lomailemaan Salamancaan. No mikäs tässä lomaillessa kun aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta ja hyvää seuraakin löytyy. Aavistuksen kateellisena silti seuraan kavereiden päivityksiä Barcelonasta, Marokosta, Malagasta ja mistälieihanastarantakohteesta.

Lomatekemistä järjestin hankkimalla kuntosalijäsenyyden, sillä löysin uuden, hienon ja vielä halvankin salin aivan mun kämpän huudeilta. Fitness19-salilla kuukausi kustantaa nimensä mukaisesti vain pari kymppiä, tosin avainrannekkeesta joutuu pulittamaan toiset pari kymppiä. Kahdelle kuukaudelle tuli siis hintaa 68 euroa, ei sekään aivan paha ole. Kaikki jumpat sisältyvät toki hintaan, ja mesta on avoinna koko semana santan ja arkisin lähes vuorokauden ympäri. Henkilökuntakin on superystävällistä ja tulee jatkuvasti nimeltä puhutellen kyselemään tarvitsenko apua.


Niin siitä pääsiäisestä piti höpötellä. Pääsiäinen on on espanjalaisten tärkein uskonnollinen juhla, mutta kaupallista pääsiäistä ei täällä juurikaan näe (mitä nyt joitain alennusmyyntejä). Melkein etsimällä etsien kaivoin kaupasta Kinder-munan ja pulitin kokonaisen euron siitä. Nyt nauraa söpö pikkuinen krokotiili ikkunalaudalla, tarvis varmaan kaverin... Munajahdin sijaan palmusunnuntaina ihmiset näkyivät raahaavan palmunlehviä ilmeisesti koteihinsa vietäväksi, ja pääsiäiskulkueita ja muuta ohjelmaa järjestetään joka päivä. Plaza mayorkin on saanut pääsiäisasun veljeskuntien lipuista (villi veikkaus, ei tietoa lippujen oikeasta merkityksestä).


Pääsiäiskulkuetta johtaa risti, jota seuraavat ku klux klanin näköiset suippohuppupäiset nazarenot. Ennen muinoin rötöksiä tehneet saivat pidettäväkseen suipon hatun, joka oikeutti julkisen pilkan kohteeksi. Nazarenot käyttävät vastaavaa hattua mutta peittävät kuitenkin kasvonsa tunnistamisen estämiseksi. Tämä ilmeisesti symboloi jeesuksen matkaa ristille, tai jotain sinne päin ainakin. Nazarenojen perässä kulkee alttaripoikia heilutellen suitsukkeita, mitä seuraa itse päänähtävyys: suuri Jeesuksen kärsimystä tai muuta raamatullista aihetta esittävä puuveistos (paso), jota kannattalee ryhmä ihmisiä tepastellen piilossa verhon alla. Patsasta seuraa soittokulkue sekä ristiä kantavat penitentet.


Mukavasti viikko on vierähtänyt jokirannassa nahkaa grillaten, salilla rehkien ja hyvää ruokaa maistellen. Hiki on siis virrannut niin salilla kuin viltin päällä lötkötellessä. Voikukat lennättävät hahtuviaan urakalla ja auringosta punastuneen ihon on kruunannut harmaa nukkakerros.
Kaupunki on täynnä turisteja ja hyväntuulista lomafiilistä, joka tarttuu itseenkin ihan vain kaupungilla hengaillen. Väkeä on kuin pipoa ja välillä on saanut keksiä melkoisia reittejä paikasta A paikkaan B siirtymiseksi, jottei jumahda keskelle pääsiäiskulkueita tai turistilaumoja. Maanantaina sitten kutsuukin arki ja nipottavat opettajat. Voi olisivatpa opettajatkin imeneet itseensä hieman lomafiilistä.Esta semana fue la Semana Santa y no tenemos clases. Casi todos mis amigos viajaron al sur, pero mis vacaciones aquí en Salamanca fue muy relajantes. He tomado mucho sol, hecho footing en el parque y hecho deportes en el gimnasio Fitness19 que es bastante barato y el personal es muy amable. Además, en esta semana hay muchos eventos de la Semana Santa como procesiónes. Una procesión se compone de la cruz, nazarenos con capirotes, acólitos, el paso (la estatua de madera que es transportado por humanos), el grupo de música y penitentes. La ciudad está llena de turistas y el ambiente es muy feliz y relajado.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...