tiistai 3. maaliskuuta 2015

Nasi goreng Hansun tapaan


Nasi goreng on helppoudessaan ollut vakiovieras meidän keittiössä. Kuitenkin viime kerrasta on jo vierähtänyt aikaa, kunnes piiiitkästä aikaa muistin tämän herkun olemassaolon. Aitoa nasi gorengia en ole koskaan maistanut, joten mulla ei oikeastaan ole aavistusta miltä tämän pitäisi maistua. Reseptin olen poiminut kai jostain lehdestä vuosia sitten, ja tällaiseksi se on meillä vakiintunut. Käsittääkseni tähän voi lisätä oikeastaan mitä vain, esimerkiksi katkarapuja. Oleellisinta lienee kuitenkin paistettu riisi ja kananmuna.  

Nasi goreng (noin neljälle):
  • riisiä
  • n. 200g parsakaalia
  • 3–5 munaa
  • 1–2 sipulia
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • (n.300–400g kanasuikaleita)
  • 1 rkl currya
  • n. 2–3 rkl makeaa chilikastiketta
  • ruokaöljyä (+ seesamiöljyä)
  • suolaa, pippuria
  • seesaminsiemeniä

1. Keitä riisi ja mausta keitinvesi currylla. Mä käytän tummaa täysjyväriisiä, mutta esim. jasmiiniriisi olisi tietty autenttisempi

2. Paista kanasuikaleet ja siirrä syrjään odottamaan. Pöperö toimii kyllä hyvin lihattomanakin, jolloin munaa voi laittaa enemmän.

3. Pilko valkosipuli, sipuli ja parsakaali. Sipulin voi jättää vähän isommiksikin paloiksi, kun taas parsakaali toimii mun mielestä paremmin melko pieninä nuppuina. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sitten mukaan pilkottu parsakaali.

4. Siirrä kasvikset pannun toiselle puolelle, lisää tyhjään puolikkaaseen hieman öljyä ja riko kananmunat öljyyn. Paista munat voimakkaasti sekoittaen, jolloin niistä syntyy irtonaista hakkelusta. Mausta koko komeus suolalla ja pippurilla, ja sekoita munahakkelus kasvisten joukkoon.

5. Lisää pannulle keitetty riisi. Paista riisiä lisäämällä pannulle tilkka öljyä (esim. seesamiöljy toimii tässä hyvin ja tuo makua). Sekoittamisen kanssa kannattaa olla maltillinen, sillä riisi ei hetkessä ruskistu.

6. Mausta sekoitus chilikastikkeella ja lisää joukkoon paistettu kana. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Esto es mi versión del plato asiático "nasi goreng": huevos, pollo, brócoli, cebolla con arroz.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...