sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Aurinko armas


Oijoi miten meitä on nyt hellitty auringolla! Ruisrock täyttyi kesäisestä festarikansasta ja kerrankin oli tarjoilla muutakin kuin mutavelliä. Itsehän en tosin ole mikään festarityyppi (koska olen outo). Perjantaina töissä jouduin ihan pienentämään hieman sälekaihtimia, sillä aurinko tulvi sisään valtavista ikkuinoista vähän liiankin kanssa. Mikä synti ja häpeä. Osan jätin kuitenkin auki ja ihailin auringossa kylpevää Turkua. (Mun työhuoneesta on melkoiset maisemat.) Kotimatkalla sain puikkelehtia festarikansaa väistellen, ja olipa vähällä ettei eräs innokas high fiven heittäjä kaatanut pyörääni kumoon. Loma- ja festarifiilis on kyllä suhteellisen tarttuvaa.
Kotiin päästyäni loikoilin riippumatossa ilta-auringon kurkkiessa kirjani takaa. Leijapoika on kyllä karmeudessaan superhyvä, kuten myös saman kirjailijan Tuhat loistavaa aurinkoa. Riippumatto on kyllä ehkä maailman paras keksintö, etenkin kahden istuttava sellainen. Yksinään siihen mahtuu tekemään aikamoisen pesän. Hiljaisuus, riippumatto, hyvä kirja ja aurinko. Niistä on onni tehty. Niin ja pakastimen perältä löytyneestä epämuodostuneesta edelliskesäisestä jätskipuikosta.


Illalla juoksin Pepin kanssa pikkulenkin ja ihailin auringossa hohtavia pastellinvärisiä puutaloja ja vehreänä notkuvia puutarhoja. Kesällä kaikki on niin kaunista. Koko talven haaveilin ulkotreenistä ilta-auringossa, ja vihdoin pääsin senkin toteuttamaan. Kunnon hikirääkki piknikhuovalla ei tuntunut yhtään niin rääkiltä kuin yleensä.


Lauantaina taivaan masensi pilvet, mutta onneksi iltapäivästä armas aurinko nauroi jo taivalla. Työstimme rusketusta Littoisten järvellä ja uskalsin uimaankin, vaikka superkylmältähän se tuntui. Tosin olihan se paljon lämpimämpää kuin lähes jäinen meri. Järveksi juuri sopivaa siis, sillä pian se taitaa olla jo sinilevän vallassa. Lasketaanko järvessä uinti talviturkin heitoksi?


Musta on tosi kivaa, että armas aurinko piipahdit kylässä ja ensi viikolla olet jo muilla mailla. Olisi silti ihan kiva, jos tulisit taas ensi viikon loppuna tervehtimään. Masentaa jo ajatuskin sateista.

El fin de semana el sol brillaba.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...