torstai 30. heinäkuuta 2015

Paprikainen makkara-fetapasta

Viime aikoina meillä on onnistuttu kokkaamaan niin, ettei oikeastaan mitään tarvitse heittää roskiin. (Paitsi ei nyt muistella sitä surullista kanapakettia, joka äsken lensi roskiin miltei kyynelten saattelemina. Se oli vain poikkeus sääntöön.) Uusia ruokia on kehitelty jämistä ja muista jääkaapin unohdetuista aarteista. Yhtenä päivänä jääkaappimme eksyi maisteltavaksi Valion Viola paprika-chilituorejuustoa. Pari kertaa sitä tuli leivälle kokeiltua, mutta totesimme, että sille on keksittävä käyttöä tai se unohtuu jääkaapin perälle. Kaapista löytyi myös grillimakkaraa (taisi sade pilata grillaussuunnitelmat) niin siinähän olikin sitten melkein makkarapasta-ainekset jo koossa. Ehkä esim. chorizo olisi ollut vähän sivistyneempi tähän, mutta ihan yllättävän hyvin tuo grillimakkarakin toimi.



Paprikainen makkara-fetapasta, noin neljä annosta:
  • Viola paprika-chilituorejuustoa (laitoin reilu puolet paketista)
  • 2 tomaattia
  • 1 paprika
  • basilikaa
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 grillimakkaraa tai chorizoa
  • n.100g fetaa
  • oliiviöljyä
  • loraus valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
  • täysjyväpastaa 
  • suolaa, pippuria
  • loraus vettä



Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää makkara ja paprika kuutioituna, sekä loraus valkoviiniä. Lisää silputtu basilika. Paista kunnes viini on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja loraus vettä. Sekoita joukkoon pasta, sekä feta ja kuutioidut tomaatit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3