sunnuntai 2. elokuuta 2015

Neljän miljoonan puhelin ja muita ostoksia

Batamilta tuli ostettua eräs merkittävä ostos. Nimittäin Xiaomi Mi4 -puhelin, joita ei ainakaan periaatteessa saa Suomesta. Merkki on kiinalainen ja sitä saa kyllä tilattua netistä esimerkiksi e-Villen kautta sekä ulkomaalaisista verkkokaupoista.


Ja mikä tässä puhelimessa on nyt sitten niin erityistä, että piti Indonesiasta asti lähteä hakemaan? No se, että se on kiinalainen. Kiinalaisethan tunnetusti kopioivat ja matkivat kaiken, eikä se siellä päin ole mitenkään negatiivinen juttu. Xiaomin tuotteet ovat siis yhdistelmä muilta merkeiltä matkittuja hyviä juttuja. Muotoilu ja käyttöjärjestelmä henkivät vahvasti Applea ja myös tekniikkaan on poimittu hyviä ominaisuuksia sieltä sun täältä, kuten Sonyn laadukkaat kamerat. Entä sitten? No se maksaa ominaisuuksiinsa nähden yli puolet vähemmän kuin muut merkit.


Batamin verovapaalla saarella hinta oli tietenkin vielä halvempi kuin muualla. Puhelin maksoi vajaat neljä miljoonaa (hehheh) Indonesian rupiaa. Ostimme puhelimelle kaveriksi myös tabletin, ja yhteensä pulitimme näistä noin 500 euroa. Maksu suoritettiin tietenkin käteisellä, eli parin sentin setelitukulla. Hintaan kuului suojakalvot ja niiden asennus, sekä suojakuori puhelimelle. Toisesta putiikista ostin vielä tuollaisen shampanjan värisen alumiinikehikon puhelinta suojaamaan.


Tekniikkanörteille tässä vielä parit speksit puhelimesta (katso tarkemmat mi.com) :
  • Sonyn laatukamerat: 13 mpix takakamera ja 8 mpix etukamera. Esim. nämä kuvat ovat puhelimella otettuja. Ja nämä.
  • Käyttöjärjestelmänä Android 4.4 KitKat, mutta käyttöliittymänä iPhone-tyylinen MIUI 5.0
  • Miinuksena: puhelin on melko painava (n.150g), mikä johtuu isosta akusta. Keston luvataan olevan jopa 280 tuntia ja kyllähän tuo peruskäytöllä kestää useita päiviä. 
  • Miinuksena: puhelinta joutuu jonkin verran säätämään saadakseen sen mieleiseksi. Esim. suomalainen näppäimistö piti erikseen asentaa ja nettiasetukset tarkistaa käsin. Netti ei millään meinannut pelittää, mutta kun roaming-asetukset pisti päälle, alkoi puhelin repiä ihan uusia tehoja vanhasta nettiliittymästä. Puhelin siis ei aivan ymmärrä, että nyt ollaan Suomessa. Jatkuvasti se myös koittaa ehdottaa, josko käyttäisin mieluummin google.id:tä google.fi:n sijaan...
Kaikin puolin Mi4 pesee mun vanhan Samsung Galaxy S2:sen aika kuusnolla. Nättihän tuo on kuin mikä ja toistaiseksi on toiminut kuin unelma. Ainoastaan tuo paino tosiaan on vaatinut totuttelemista. Eeron Samsung A5 tuntuu ihan muovilelulta tämän rinnalla. Silti voisin sanoa, että täydet viis kautta viis.

Niin ja tulihan reissusta toki muitakin ostoksia tehtyä. Zarasta löytyi hame, Forever 21:sta hellehattu ja pellavashortsit, Uniqlosta tummansininen neuletakki (ja Eerohan nyt tyhjensi koko kaupan), Padini Concept Storesta sitruunankeltainen peplumtoppi ja valkoinen mekko, Cotton Onista pari t-paitaa sekä Victoria's Secretiltä alushousuja. Niin ja ostin myös feikki-Longchampin lähinnä reissukassiksi tai kaupunkikelpoiseksi salikassiksi (nykyinen kun on neonkeltainen), mutta toistaiseksi olen roudannut laukulla eväitä töihin joka päivä.

Me compré este móvil en Indonesia. ¡Es incríble y me gusta mucho!

Besos, Hansu

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On kyl! Vielä kun löytäisin jotkut kivat kultaiset kuoret (toi kehikko kun osoittautu vähän hankalaksi)...

      Poista

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...