sunnuntai 23. elokuuta 2015

Inkivääri-hunajakana

Täällä on vietetty ihanan kesäistä viikonloppua. Torstaina oli työpaikan kesäretki Vepsään ja tänään hurahti koko päivä jokirannassa kävellessä. Perjantai ja lauantai taas vierähti Repoveden jylhissä maisemissa. Ennen kuin ehdin käydä läpi järjettömän kuvasaldon viikonlopulta, ajattelin jakaa inkivääri-hunajakanan reseptin parin viikon takaa. 


Joskus kauan sitten söin kiinalaisessa ravintolassa hunaja-inkiväärikanaa, ja pari kertaa olen nyt kokeillut vastaavaa kotikeittiössä. Sinnepäin olen onnistunut, mutta vielä mulle on mysteeri miten sen hunajan aromin saisi säilymään ilman että kastike olisi ihan sokerilitkua.

Inkivääri-hunajakanakastike (3–4 annosta):
  • 300 g kanasuikaleita
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chili
  • n. 200 g kaalia
  • n. 80 g bambunversoviipaleita
  • 2–3 dl vettä
  • kanaliemikuutio
  • n.1 rkl maissijauhoa
  • 3–4 tl hunajaa
  • 4 tl inkivääritahnaa (tai tuoretta inkivääriä)
  • 1 tl sitruunamehua 
  • suolaa, mustapippuria

Tarjoile riisin kera.



Kuullota sipulit ja paista kana. Lisää chili, kaali ja porkkanat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista hetki, mutta anna jäädä rapeiksi. Lisää bambunversoviipaleet, vesi ja kanaliemikuutio. Suurusta maissijauholla ja lisää hunaja, inkivääri ja mausteet.

Pollo con verduras en la salsa de miel y jengibre.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3