tiistai 4. elokuuta 2015

Turku-päivä


Lauantaiksi säätiedote lupasi täyttä mollikkaa, ja meillä oli aurinkoiset suunnitelmat lähteä melomaan. Vaan eihän tuolla elokuisessa(!) hyytävässä tuulessa sellaista tarjennut. Suunnitelmat vaihtuikin siis turistipäivään. Työni myötä olen saanut vähän eri perspektiiviä Turkuun ja oppinut kaupungista huimasti nippelitietoa. Ja kerrankin olen vähän paremmin perillä siitä, mitä Turussa milloinkin tapahtuu. Harmittavan vähän tulee käytyä esim. museoissa, mutta täytynee yrittää tehdä asiaan muutos.


Vanhan Suurtorin makasinit on kyllä niin symppikset


Koska tuuli oli jäätävä ja itsepintaisesti olin pukeutunut kesävaatteisiin (ja nyt on kurkku kipeä), unohdimme myös suunnitellun jäätelönsyönnin jokirannassa ja suuntasimme extempore Aboa Vetuksen. Aika pitkä tovi ehti viime visiitistä vierähtää, joten oli jo aikakin taas katsastaa museo. Aboa Vetus on kyllä ihan mun lempparimuseo. Taas propellihattu pyörien mietin koko illan, miksei musta tullut arkeologia. Niin törkeän mielenkiintoisia juttuja! Voi kunpa joku keksisi sen aikakoneen... Taide ei niin hirveästi jaksanut kaiken sen historiaintoilun keskellä kiinnostaa, mutta ihan mielenkiintoisia juttuja siltäkin puolelta löytyi. Museon seinää on kesän ajan koristaneet jo kuuluisaksi tullut teos Olemassaolo, joten pitihän myös siihen liittyvä näyttely katsastaa. Tosin samanlaisia ukkeleitahan museon sisältäkin löytyi. Aboa Vetuksen puolelta en räpsinyt kuvia, mutta Anna Breu -taideryhmän teos Tähtiportti oli sen verran pysäyttävä, että siitä piti ihan kuvakin napata. 
Illalla oli tarkoitus viimeistellä Turku-päivä ja käydä pyörimässä jokirannassa DBTL-humun keskellä sekä kuunnella jazzia Suomen Joutsenella, mutta jotenkin ilta sitten venähti niin, että jazzit meni sivu suun. Ei me sitten enää pelkän DBTL:n takia jaksettu keskustaan vaivautua ja jotenkin painoi ihan hirveä väsymys. Kaipa se kaiken tiedon ahmiminen Aboa Vetuksessa pisti väsyttämään. Teki mieli vaan möllähtää sohvalle loppuillaksi. Kävimme sitten kuitenkin vielä ennen möllähdystä ajelemassa ympäri Turkua ja kävelemässä Ispoisten rannalla. Vaan pitihän se arvata, että romanttinen kävely rannalla auringonlaskussa ei kyllä onnistu Suomen kesäyössä, sillä teinithän siellä rannalla ryyppäsi Daruden pauhatessa...

Aboa Vetus & Ars Nova es un museo de historia y arte contemporáneo. Hay las ruinas medievales de Turku y muchas cosas interesantes. Su enterno también es muy bonito y una parte más antigua de la ciudad.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...