Ajattelin kokeilla vihdoin enchilladoja, vaikka ajatus tuntui oudolta, sillä tortillojen (aka burritojen) ideana on mun mielestä tuoreet ja rapsakat raaka-aineet yhdistettynä mehevään lihaan. Enchilladat siis ovat esim. lihatäytteisiä tortillalättyihin käärittyjä burritoja, jotka kuorrutetaan juustolla uunissa. Ostin raaka-aineet Valion ohjetta silmällä pitäen, mutta viime hetkellä päätinkin heittäytyä villiksi ja käytinkin tortillalättyjä lasagnelevyjen tapaan. Tällaisten uuniruokien päälle on aina muuten kätevä käyttää loppuun höylätty juustonloppu.
Tortillalasagne (4–6 annosta)
- Paketti isoja täysjyvätortilloja (8kpl)
- 450g kanasuikaleita
- n.400g chilimaustettua tomaattimurskaa
- n.230g kidneypapuja
- n.100g maissia
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- n. 1 dl Valio Crea savustettu paprika -kermaa
- Pari kourallista juustoraastetta (tai silputtu juuston jämä)
- tuoretta korianteria n. 1 rkl
- (reilu turaus Sriracha-kastiketta)
- mustapippuria, suolaa, (chiliä jos kaipaa extrapotkua)
- öljyä/voita paistamiseen ja vuuan voiteluun
Kylkiäissalaatti:
- 2 tomaattia
- 1/2 paprika
- 1/3 kurkku
- 100 g maissia
Kuullota sipulit ja paista kana. Lisää joukkoon tomaattimurska, pavut ja puolet maissista (puolet voi jättää salaattiin). Lisää mausteet ja anna hautua hetken. Lisää loraus paprikakermaa. Valion paprikakerma tuo mielestäni hyvää tuhtia, juustoista ja savuista makua, mutta sitä riittää melko pieni määrä, sillä maku on aika hallitseva. Myös korianterin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se on melko voimakasta ja tekee liiallisena ruuasta mielestäni tunkkaisen.
Lado vuokaan kerros kanatäytettä ja aseta päälle tortillalätty. Toista kunnes tortillat ja kanatäyte on käytetty. Sekoita reipas loraus paprikakermaa ja loraus tomaattimurskapurkin kautta huljutettua vettä. Lisää joukkoon juustoraaste ja kaada seos tortillalasagnen päälle.
Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista tällä välin salaatti. Tuhti ruoka vaatii ehdottomasti jotain raikasta kylkeensä.
Besos, Hansu
Oi ihanan näköistä :) Vois kokeilla reseptiä huomenna, kiitti vinkistä!
VastaaPoistaSiitä sitten vaan soppakauha heilumaan! :)
PoistaHmmm, kuulostaa mielenkiintoiselta ja näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaOn tämä kyllä vähän omalaatuinen yhdistelmä, mutta miksikäs ei? Musta tuntuu ettei ne enchilladakääröt olis kuitenkaan pysynyt koossa, niin näin pääsi helpommalla ;)
Poista