maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kuala Lumpur yläilmoista


Arkistojen kätköihin oli ihan kokonaan unohtunut näköalat  KL Towerista. Bongasin netistä, että Petronas-tornien läheiseen Menara Kuala Lumpur -torniin pääsisi puolet halvemmalla ja näkymiin saisi ikuistettua vielä ne kuuluisat tornitkin. Siinäpä sitten Petronas-tornien ympäristössä palloilimme, että minnehän kaikista pilvenpiirtäjistä pitäisi mennä. Muistin vain sanan "menara", ja kun äkkäsimme sen lukevan erään korkean rakennuksen kyljessä, marssimme sinne. Paikalla ei ollut muita turisteja, ja tuumimme vain, että ehkä kukaan ei vain tiedä tästä mahdollisuudesta ja kaikki jonottavat Petronakseen. No kieroonhan meitä katsottiin kun yritimme kysellä näköalatasanteesta jossakin toimistorakennuksessa. Aika pian sitten selvisi, että "menara" tarkoittaa vain tornia, ja lähes kaikki korkeat rakennukset oli nimetty menara-jotakin. Oho.

Onneksi pian päättelimme, että kyseessä on tietenkin tv-torni KL Tower. Ensimmäinen vierailuyritys meni pieleen, kun missasimme oikean risteyksen ja kävelimme kilometrikaupalla ympäri tornia reunustavaa viidakkoa. Toisella yrityksille osasimme sitten ihan sisään asti. Heti ovelta meidät ohjattiin lippujonon jatkoksi, ja aikamme jonotettuamme tyrmistyimme, kun hinta olikin 25€ per nassu. Ei siinä sitten auttanut kuin maksaa, kun vihdoin olimme tornille päässeet.


Maksamisen jälkeen meidän käskettiin allekirjoittaa paperi, että ymmärämme tornista hyppäämisen johtavan kuolemaan ja emme aio yritää mitään typerää. Allekirjoituksen jälkeen meidät ohjattiin vip-meiningillä jonon ohi aivan eri hissille kuin kaikki muut. Vasta tässä vaiheessa aloin hahmottamaan jutun jujun. Se halvempi hinta, jonka netistä bongasin, olisi ollut alemmalle lasitetulle näköalatasanteelle, ja me olimme maksaneet ylemmälle avoimelle tasanteelle. Eipä siinä, näkymät olivat hienot ja riepova tuuli toi hommaan oman säväyksensä.Näkymät oli kyllä hulppeat ja oli hauska katsoa missä päin oli paikallisia sadekuuroja. Times square-ostoskeskuskompleksin koonkin (tuo ruskea jättiläinen kuvassa yläpuolella) hahmotti yläilmoista ihan eri tavalla. Meidän hotelli taas oli tuossa keltaisessa kerrostalossa lähellä Times Squarea.Hulppeat 421 metriä korkea KL Tower on edelleen yksi maailman korkeimmista rakennuksista. Ja tottahan toki sinne mahtuu myös akvaario ja muita hauskoja aktiviteetteja. Yläilmoissa pyörimisen jälkeen kävelimme tornia ympäröivässä viidakossa, mutta kävely jäi hieman puolitiehen hyttysparven hyökätessä. Se oli ensi kosketuksemme noihin pieniin, nopeisiin ja äänettömiin tropiikin pirulaisiin. Ehdimme ottaa noin kaksi askelta päällystetyltä polulta syvemmälle viidakkoon kun tajusin, että joka paikkaa kutittaa ja raajat on täynnä paukamia. Sen kerran kun hyttyskarkoite unohtui hotellille...KL Tower, la torre de Kuala Lumpur, es uno de los edificios más altos del mundo.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...