torstai 16. heinäkuuta 2015

Parempi banaanipannukakku

Langkawilla söimme eräässä Cactus-nimisessä aamupalapaikassa ehkä maailman parhaimpia banaanipannareita. Reissun aikana tilasimme aina siellä sun täällä banaanipannarit, vaan Cactuksen oli ylivoimaisesti parhaat. Ei sillä, että yhdelläkään reissuissa syömistämme banaanipannareista olisi mitään tekemistä näiden kanssa mitä me täällä länsimaissa tunnemme banana pancakesinä. Reissussa useimmat pannarit olivat yleensä vain peruslättyjä banaaniviipaleilla, ja nuo cactuksen olivat lähinnä vaahterasiirapilla kuorrutettuja amerikkalaisia pannukakkuja, joiden taikinan sisässä oli banaaniviipaleita. Ei siis tietoakaan (lähes) jauhottomista proteiinipannareista.


Päätin kuitenkin ottaa missiokseni kehitellä täydellisen ja terveellisen banaanipannukakkureseptin. Siihen on vielä matkaa, mutta eipä hullumpia tullut näistäkään. Aikaisempi reseptini löytyy täältä. Kehittelin reseptiä tuhdimmaksi lisäämällä rahkaa ja kaurahiutaleita. Miksei joukkoon voisi laittaa myös proteiinijauhetta jos vielä lisäprotskua kaipaa, mutta nyt kaapista ei löytynyt kuin suklaan makuinen versio, joka ei ehkä ihan sovi tähän. Rahkan ansiosta näistä tuli kyllä sen verran tuhteja, että kaksi pannaria per nenä riitti hyvin täyttämään kurnivan masun.

Banaanipannarit kahdelle (4 suurehkoa):
  • 2 banaania
  • 3 munaa
  • 2–3 rkl kaurahiutaleita
  • reilu puolikas purkki rahkaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • paistamiseen öljyä
Päälle:
  • 1 banaani viipaloituna
  • mustikoita
  • loput rahkasta
  • hunajaa


Soseuta aineet sauvasekoitimella ja viipaloi kolmas banaani. Kuumenna pannu miedolla lämmöllä, ja kaada tilkkanen öljyä sekä sopivan kokoinen räiskäle pannulle. Lado päälle muutama banaanin siivu ja kaada päälle hieman lisää taikinaa, niin että banaanit peittyvät. Anna muhia kannen alla, kunnes pinta on hyytynyt, ja paista myös toinen puoli. Paistamisessa maltti, kansi ja mieto lämpö ovat avaimet onnistumiseen!

Las crepes de proteína se hacen de dos plátanos, tres huevos, 150 gramos de quark y tres cucharas de harina de avena. Pon todos en la batidora antes de freír.

Besos, Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät päivää aina! <3